• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Kazada ölen gencin organları 2 kişiye umut oldu

Kazada ölen gencin organları 2 kişiye umut oldu
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde trafik kazasında ağır yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 15 yaşındaki İsmail Çakır'ın...

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde trafik kazasında ağır yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 15 yaşındaki İsmail Çakır'ın organları ailesi tarafından bağışlandı.

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde 17 Mayıs günü meydana gelen motosiklet kazasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 15 yaşındaki İsmail Çakır'ın organları ailesi tarafından bağışlandı. Çakır'ın Denizli Devlet Hastanesi'nde, ameliyatla alınan iki böbreği ve karaciğeri, farklı illerde organ bekleyen hastalara gönderildi.

Kaza, 17 Mayıs Çarşamba günü, Pamukkale- Denizli karayolunda meydana gelmişti. 15 yaşındaki İsmail Çakır, idaresindeki 03 FL 499 plakalı motosikletle palmiye ağacına çarpmış ve kazada motosiklette yolcu olarak bulunan 39 yaşındaki Önder Yakal, olay yerinde hayatını kaybetmişti. Kaskı ve ehliyeti olmayan ağır yaralı İsmail Çakır ise ambulansla Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakım alınmıştı. Çakır'ın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından organları, ailesi tarafından Denizli Devlet Hastanesi Organ Bağışı Bölümüne, bağışlandı. Çakır'ın karaciğeri 9 Eylül Üniversitesine, bir böbreği Akdeniz Üniversitesine diğer böbreği de Ankara Numune Hastanesinde organ bekleyen hastalara gönderildiği belirtildi.

Türkiye'de binlerce hastanın organ bağışı beklediğini belirten Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterimiz Uz. Dr. Berna Öztürk, "Organ bağışı, beyin ölümü gerçekleşen kişilerden alınan organlarla mümkün. Sağlığına kavuşabilmek için organ bekleyen binlerce hasta var. Bu nedenle herkesi, öncelikle bu konuda duyarlı olmaya ve yaşarken organ bağışı ile ilgili fikirlerini aileleriyle paylaşmaya davet ediyorum. İnsanların beyin ölümü gerçekleştikten sonra aile görüşmesi esnasındaki en büyük sıkıntıları, "Acaba yaşarken ister miydi?" sorusuna cevap aramak oluyor. Birçoğu bu yüzden organ bağışını kabul etmeyebiliyor. Ama herkes zamanında organ bağışında bulunursa ve bu kararlarını aileleri ile paylaşırsa bu ikilem çok yaşanmıyor. 15 yaşındaki İsmail Çakır da, Denizli Devlet Hastanemizdeki yaşam mücadelesinden sonra ne yazık ki aramızdan ayrıldı. Fakat ailesi üzüntülerini bir kenara bırakıp organ bağışında bulunarak başka ailelere umut oldular. Çakır, ailesine bu örnek davranışlarından dolayı şükranlarımı sunuyorum ve kederli aileye baş sağlığı diliyorum" diye konuştu.

Kazada ölen gencin organları 2 kişiye umut oldu

Kazada ölen gencin organları 2 kişiye umut oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim