• BIST 9079.97
  • Altın 2307.885
  • Dolar 32.316
  • Euro 35.0335
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Kazada Ölen Genç Futbolcunun Ailesi, Kulübü Suçladı

Kazada Ölen Genç Futbolcunun Ailesi, Kulübü Suçladı
İzmir'de yaşanan kazada ölen Bucaspor'un U17 takımının oyuncusu Ömer Teymur'un ailesi, çocuklarının ölümünden sorumlu tuttukları Bucaspor Kulübüne...

İzmir'de yaşanan kazada ölen Bucaspor'un U17 takımının oyuncusu Ömer Teymur'un ailesi, çocuklarının ölümünden sorumlu tuttukları Bucaspor Kulübüne 200 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı.

Bucaspor'un U17 takımının oyuncusu Ömer Teymur, Buca ilçesine bağlı Kaynaklar Mahallesi'nde, 16 Mart 2015 günü antrenman dönüşü buluştuğu arkadaşları ile çay içtikten sonra kaldığı Bucaspor Akademi Yurdu'na dönüşü sırasında, arkadaşının kullandığı aracın takla atması sonucu yaralanmış kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Kaza sonrası, İzmir Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada yaklaşık 8 ay önce çıkan karara göre 16 yaşındaki F.A. 4,5 yıl hapis cezasına çarptırılırken, aynı davada yargılanan 17 yaşındaki B.Ş. ve araç sahibi Salih Ö. beraat etmişti.

"KARDEŞİM ÖLDÜKTEN SONRA BİR KEZ OLSUN ARAMADILAR"

Kardeşinin ölümünden Bucaspor Kulübü yöneticilerini sorumlu tutan ağabey Metin Teymur, "Kardeşim ölmeden 2 yıl önce Bucaspor'lu yöneticiler gelecek vaad ederek kardeşimi konaklamalı tesislerine götürdü. Çocuk yaşta olan kardeşim 16 Mart 2015 tarihinde 16 yaşında birinin kullandığı yük taşıma aracında kaza sonucu vefat etti. Kazanın olduğu yer kulüp tesisinden yaklaşık 700 metre ilerde. Bu kaza aracında kardeşimden ayrı üç Bucaspor'lu çocuk yaşta futbolcu vardı. Kulüp, çocuk yaşta olan ve konaklamasını da üstlendiği kardeşime sahip çıkmamıştır. Futbolcu çocukların defalarca kulüpten ayrılmasına göz yummuştur. Kardeşimin ölümünden Bucasporlu yöneticiler sorumludur. Ayrıca bir gün arayıp acımıza ortak olmamışlardır" dedi.

Kardeşiyle ilgili açılan ceza davasının 8 ay önce sonuçlandığını ve 16 yaşındaki sürücünün 4,5 yıl hapse mahkum olduğunu belirten Metin Teymur, "Tazminat davası açmadan önce annem ve kardeşlerim son kez İzmir'e giderek Bucaspor Kulübü Başkanı Çetin Kayışlı ile görüştü. Kulübün yaşanan acıya ortak olmadığını söyleyen ailem, kulüpten destek istedi. Başkan Kayışlı, ölen futbolcu kardeşimin adını bir halı sahaya vermekten başka bir şey yapamayacağını söyledi. Annem ve kardeşlerim bu teklif karşısında bir kez daha yıkıldı. Bunun üzerine avukatımıza talimat vererek Bucaspor kulübüne karşı 200 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtık" ifadelerini kaydetti.

Kazada Ölen Genç Futbolcunun Ailesi, Kulübü Suçladı

Kazada Ölen Genç Futbolcunun Ailesi, Kulübü Suçladı

Kazada Ölen Genç Futbolcunun Ailesi, Kulübü Suçladı

Kazada Ölen Genç Futbolcunun Ailesi, Kulübü Suçladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim