• BIST 9524.59
  • Altın 2488.984
  • Dolar 32.5147
  • Euro 34.7091
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 18 °C

Kayyum atandıktan sonra Bismil’e 5 park yapıldı

Kayyum atandıktan sonra Bismil’e 5 park yapıldı
Diyarbakır'ın Bismil İlçe Belediye Başkanlığı'na İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname ile atanan ve aynı zamanda İlçe Kaymakamı...

Diyarbakır'ın Bismil İlçe Belediye Başkanlığı'na İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname ile atanan ve aynı zamanda İlçe Kaymakamı olan Turgay Gülenç, ilçede tespit edilen eksiklikleri teker teker gidermeye başladı. 3 aylık görev süresinde çocukların oyun oynayabileceği alanların olmadığını tespit eden Gülenç, 5 park yaptı. İlçede yapımı tamamlanan parklar düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Bismil ilçesine şubat aydında Kayyum olarak atanan Kaymakam Turgay Gülenç, 3 ay gibi kısa zaman içinde ilçenin çeşitli mahallelerinde 5 tane modern park yaptı. Parkların açılışına Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Turgay Güleç, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Kocaman, İlçe Emniyet Müdür Vekili Cumhur Bakdemir, İlçe Mili Eğitim Müdürü Aydın Ak, ilçe Tarım Müdürü Remzi Çekiç, Bismil Belediye Meclis Üyesi Mahmut Vural ve vatandaşlar katıldı.

Parklara şehit isimleri verildi

Çocukların rahat oyun oynamaları için yapılan parklara şehit isimleri verildi. Yukarı Darlı Mahallesi'nde açılışı yapılan Şehit Ömer Halis Demir ismi verilen parkta çocuklarla sohbet eden Belediye Başkan Vekili Turgay Gülenç, devletin imkanlarını millete seferber ettiklerini söyledi. Gülenç, "Devlet para gönderdi, biz de yaptık. Siz çocuklar buraya gelerek rahat rahat oynayın. Bu parkta siz oynayacaksınız ve siz koruyacaksınız, kırmayın, dağıtmayın parkınıza sahip çıkın" dedi.

Futbol sahası olan ve başka bir parkın açılışı yapan Turgay Gülenç, çocuklara top vererek bir süre sohbet etti. Gülenç, çocuklara "Bu yapılan parktan memnun musunuz? Daha önce park için nerelere gidiyordunuz?" diye soru sordu. Çocuklar da "Yeni açılan bu parktan çok memnunuz. Bismil'de sadece bir park vardı, oda 3-4 mahalle yürüdükten sonra oraya varıyorduk. Hem yoruluyorduk ve zamanımız çok gidiyordu. Başkanım kapımızın önüne parkı getirdiğiniz için teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bismil İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü ve kayyum olarak belediye meclis üyeliğine atanan Remzi Çekiç, Bismil Belediye Başkan Vekili Turgay Gülenç'in talimatıyla 3 bin 900 metre kare alanda park yaptıklarını söyledi. Çekiç, "Çocuk parkı, yeşillendirme, ailelerin dinlenme oturma, yerleri su havuzların bulunduğu bir alan yaptık ve çalışmalarımız bu yönde devam edecek. Bu park alanında akşamları güzel bir ortam olacak, insanlar buralarda rahat dinlenecek, iftar saatinde buralar yoğun olacak, bundan sonra hafta içi çocuklar buralarda gezip eğlenecek ve oyun oynayabilecek. Bu alan geniş, iki tane çocuk parkı var şuan. 200 tane çocuğun oynaya bileceği bir alan. Trambolin zıplamalı yapıldı, su havuzları mevcut, şemsiyeli alanlar mevcut, ailelerin yaşlı insanların oturup satrançlarını, dominolarını oynayacağı şemsiyeli alanlar oluşturduk. Ramazan ayında iftar sofralarını burada açabilecekler. Parkın içinde insanların lavabo ihtiyaçlarını giderilmesi için tuvaletler yaptık, engeli vatandaşlarımızı da unutmayarak onlar için de özel tuvalet yerleri yaptık. Bismil'de bunun gibi 5 tane park yaptık" diye konuştu.

Kayyum atandıktan sonra Bismil’e 5 park yapıldı

Kayyum atandıktan sonra Bismil’e 5 park yapıldı

Kayyum atandıktan sonra Bismil’e 5 park yapıldı

Kayyum atandıktan sonra Bismil’e 5 park yapıldı

Kayyum atandıktan sonra Bismil’e 5 park yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim