• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

KAYSO’dan İstanbul Çıkarması

KAYSO’dan İstanbul Çıkarması
Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Meclis Başkanlık Divanı ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşun heyet, İstanbul'a giderek bir takım ziyaretlerde bulundu.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Meclis Başkanlık Divanı ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşun heyet, İstanbul'a giderek bir takım ziyaretlerde bulundu. KAYSO heyeti önce Türk Eximbank'ı, daha sonra Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nu (DEİK), son olarak da 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret etti.

Türk özel sektörünün en önemli kuruluşlarından ve ihracatçıların finans kaynağı olan Türk Eximbank'a iş dünyasına verdiği katkılardan dolayı teşekkür eden KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, "Son yıllarda ihracatçılarımıza artan bir ivme ile destek sağlamanızdan dolayı çok teşekkür ederim. İhracatçılarımızın alacaklarını çok cüz'i oranlarda sigorta etmek suretiyle garanti altına aldığınızdan dolayı çok teşekkür ederiz" dedi.

Türk Eximbank'ın ülkemizin lokomotif kuruluşlarından bir tanesi olduğunu ifade eden Başkan Boydak, Oda olarak kendileri ile çok yakın işbirliği içerisinde olduklarını ve bu birlik ve beraberliği devam ettirmek istediklerini belirterek, sanayiciye verilen imkânların devamını diledi.

Türk Eximbank Ülke Kredileri Genel Müdür Yardımcısı Alaaddin Metin ise, Kayserili sanayiciler ile güzel bir ilişki içerisinde olduklarını ve bu ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini belirterek, dünya ekonomisinin zor bir dönemden geçtiğini, bu dönem sonunda daha güçlü bir Türkiye görebilmek için Eximbank ile ihracatçıların yakın çalışması gerektiğini söyledi. Metin, ihracatçıları uluslararası alanda daha güçlü konuma getirmek adına sanayicilerin taleplerine göre değişiklikler yapabileceklerinin de altını çizdi.

KAYSO heyeti daha sonra Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nu (DEİK) ziyaret etti. DEİK'in Türk özel sektörünün dışa açılan kapısı olduğunu ifade eden KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, son zamanda yapılan düzenleme ile DEİK'in daha da güçlü hale geldiğini, Odamızın da DEİK'in kurucu kuruluşlardan bir tanesi olduğunu söyledi.

Düzenlediği iş konseyleri ile DEİK'in çok önemli bir misyon icra ettiğini kaydeden Başkan Boydak, işadamları olarak DEİK'in faaliyetlerinden kendilerinin de istifade ettiklerini belirterek, bu ve buna benzer kuruluşlar sayesinde ihracatlarını her geçen gün artıracaklarını söyledi.

DEİK Genel Sekreter Yardımcısı Ayşegül Arıcan ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, DEİK'e katkılarından dolayı Kayseri Sanayi Odası'na teşekkür etti. Kayserili sanayicilerin talepleri olması halinde memnuniyetle ele alacaklarını kaydeden Arıcan, önümüzdeki günlerde düzenlemeyi planladıkları Azerbaycan-Gürcistan İş Formu'nun Kayseri'de yapılacağını sözlerine ekledi.

KAYSO heyeti son olarak 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e taziye ziyareti gerçekleştirerek İstanbul programını sonlandırdı.

KAYSO’dan İstanbul Çıkarması

KAYSO’dan İstanbul Çıkarması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim