• BIST 8718.11
  • Altın 2241.171
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.1719
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi: “Türk ekonomisi 2017 yılının ilk 9 ayında sağlamlığını tüm dünyaya ispatladı”

KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi: “Türk ekonomisi 2017 yılının ilk 9 ayında sağlamlığını tüm dünyaya ispatladı”
Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı ve altı ayda bir yapılması zorunlu ortak meslek komiteleri toplantısı 25 Eylül 2017 yapıldı.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı ve altı ayda bir yapılması zorunlu ortak meslek komiteleri toplantısı 25 Eylül 2017 yapıldı. Toplantıda konuşan KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi; "Türk ekonomisi 2017 yılının ilk 9 ayında sağlamlığını tüm dünyaya ispatladı" dedi.

KAYSO Meclis Salonu'nda yapılan meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Abidin Özkaya, 2017-2018 eğitim yılının eğitim öğretim camiasına hayırlı olması temennisinde bulunarak, kazasız belasız bir yıl diledi. Ekonomi ile ilgili sevindirici haberler geldiğini ifade eden Meclis Başkanı Özkaya, Türkiye'nin ikinci çeyrekte 5,2 büyüdüğünü, üçüncü çeyrekte de 7,5-8 oranında bir büyüme beklendiğini belirterek, bu büyümenin kalıcı olması ve sürdürülebilir olmasının önemli olduğunu söyledi. Büyümede devletin verdiği destek ve teşviklerin etkili olduğunu kaydeden Özkaya, bu teşviklerin yumuşak bir geçişle sonlandırılması gerektiğini, mobilya, beyaz eşya ve konutta 30 Eylül'de sona erecek KDV ve ÖTV indiriminin devam etmesinden yana olduklarını belirterek, bu indirimlerin zaten kurumlar vergisi ve gelir vergisi olarak milli bütçeye döndüğünü sözlerine ekledi.

KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, TOBB'a bağlı tüm oda ve borsa seçimlerinin Nisan 2018'e ertelendiğini hatırlatarak, "Biz hazırlıklarımızı yapmıştık. Hayırlısı olsun. Arkadaşlarımızla beraber, hız kesmeden sanayicilerimize en iyi hizmeti verebilmek ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak için çalışmalarımızı yürüteceğiz" dedi.

Mobilyada KDV indirimi ve Beyaz eşyada ÖTV indiriminin yılsonuna kadar uzatılması yönündeki taleplerini yineleyen Başkan Büyüksimitci, "30 Eylül itibariyle sona erecek KDV indirimimiz, mobilya ve beyaz eşyadaki ÖTV indirimimizde de sayın Maliye Bakanımızın bir açıklaması var. Artık yeni vergi düzenlemesi yapılmayacağını ve herkesin hesabını ona göre yapması gerektiğini söyledi. Bir kez daha biz, Kayseri için çok önemli olan bu iki sektörümüz gerek istihdam gerekse satışlar açısından desteklenirse çok daha mutlu olacağız. Bu yüzden en azından yıl sonuna kadar uzaması bizi mutlu eder" diye konuştu. Tüm olumsuz söylemlere rağmen Türk ekonomisinin 2017 yılının ilk 9 ayında sağlamlığını tüm dünyaya ispatladığını, kredi derecelendirme kuruluşlarının da bunu teyit ettiğini belirten Başkan Büyüksimitci, "Bizlere korku salmaya çalışanlar, umduklarını bulamadılar. Bizimde her meclis toplantısında söylediğimiz gibi, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başbakanımız ve ekonomi yönetimimiz 2016'nın sonundan itibaren zamanında ve yerinde tedbirleraldılar. Bizler de ülkemizin güneyindeki olumsuzluklar, Avrupa'daki bazı ülkelerin iç siyasi meselelerine bağlı olduğunu düşündüğümüz hasmane tutumlarına rağmen ihracattan, istihdamdan ve üretimden vazgeçmedik, sebat ettik, başardık başarmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Türkiye'nin ilk altı aylık büyümesinin yüzde 5,14 olarak gerçekleştiğini hatırlatan Başkan Büyüksimitci, büyümeyi sürükleyen kalemlerin ihracat ve yatırımlar olduğunu, ikinci çeyrekte ihracatın yüzde 10,46, yatırımların yüzde 9,48 büyüdüğünü, büyümeye yatırımların 2,8 puan, ihracatın ise 2,2 puanlık katkı sağladığını söyledi. Başkan Büyüksimitci, Temmuz ayında sanayi üretiminin arttığını, Ağustos'ta da bu artışın devam etmesini beklediklerini, ihracatın arttığını, turizm gelirlerinde iyileşme olduğunu, yılın ikinci yarısında da yüzde 5-6 civarında bir büyüme beklediğini, orta vadeli programda yüzde 5,5 olarak öngörülen 2017 büyümesine kolaylıkla ulaşılabileceğini belirterek, Kayserili sanayiciler olarakda kendilerinin daha çok çalışarak ülkenin büyümesine daha çok katkı sağlamaya devam edeceklerini söyledi. Kayseri'nin Ağustos ayı ihracatının yüzde 14,1 oranında artarak 187,2 milyon dolar olarak gerçekleştiğini açıklayan Başkan Büyüksimitci, bu artışın Türkiye ortalamasının üzerinde olmasının kendilerini memnun ettiğini belirterek, tüm ihracatçı firmaları tebrik etti. Tüm ekonomik aktörlerin Türk ekonomisine güven duyduğunu ifade eden Başkan Büyüksimitci şunları söyledi;

"Diğer alt endekslere kıyasla reel kesimgüven endeksinin en yüksek değere sahip olması, imalat sanayi firmalarımızın ekonomiye olangüvenlerinin, üretimin her türlü güçlüğüne rağmen yüksek olduğunu bize söylemektedir. Biz ülkemizin geleceğine inanıyoruz. Hep birlikte el ele vererek bu ülkeyi daha güzel günlere taşıyacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın."

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin yapmış olduğusözde referandumumun, tek taraflı alınmış, uluslararası normlara aykırı ve hukuki dayanaktan yoksun olduğunu söyleyen Başkan Büyüksimitci, "Komşumuz ve dostumuz Irak'ın toprak bütünlüğünü parçalamayı ve etnik kökene dayalı yeni bir yapıyı hedefleyen bu adımın, başta Kerkük'te olmak üzere, içinden çıkılmaz etnik ve mezhepsel çatışmalara sebebiyet vereceği açıktır.Bu konuda, devletimizin Irak'ın toprak bütünlüğünün korunması yönündeki temel politikası ile birlikte, MGK'nın tavsiye kararlarını, hükümetimizin ve meclisimizin bu yönde atacağı adımları destekliyoruz.Bizler de bu konuda üzerimize düşen her görevi yapmayı hazırız.Olası bir sınır ötesi harekâtta askerlerimize başarılar diliyorum. Bölgemizde yaşanan çatışmaların en kısa zamanda sona ermesini ve bölge insanın huzura kavuşmasını Cenab-ı Allah'tan diliyorum" şeklinde konuşmasının tamamladı.

Meclis toplantısına konuk olarak katılan Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Melikgazi Kaymakamlığı'nın çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi. Kaymakam Yırık, 555 bin nüfuslu ilçede, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda 14 projeye imza attıklarını, 2017 yılı içerinde 4,5 milyon TL ayni ve nakdi yardımda bulunduklarını belirterek, vatandaş odaklı kamu hizmeti vermeye devam edeceklerini söyledi.

Bir diğer konuk KOSGEB Kayseri İl Müdürü Ahmet Özbekler ise, KOSGEB'in KOBİ'lere verdiği destekler hakkında bilgi verdi. Özbekler, KOSGEB'in KOBİ'lere sunduğu en önemli desteklerden KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı başvurularının 11 Eylül'de başladığını, ve 20 Ekim'de sona ereceğini, desteğin üst limitlerinin geri ödemesiz 300 bin lira, geri ödemeli 700 bin lira olmak üzere toplam 1 milyon lira olacağını belirterek sanayicilerin kendilerine müracaat etmeleri halinde konu hakkında her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Toplantıya KAYSO meclis üyeleri, meslek komitesi ve disiplin kurulu üyeleri katıldı.

KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi: “Türk ekonomisi 2017 yılının ilk 9 ayında sağlamlığını tüm dünyaya ispatladı”

KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi: “Türk ekonomisi 2017 yılının ilk 9 ayında sağlamlığını tüm dünyaya ispatladı”

KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi: “Türk ekonomisi 2017 yılının ilk 9 ayında sağlamlığını tüm dünyaya ispatladı”

KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi: “Türk ekonomisi 2017 yılının ilk 9 ayında sağlamlığını tüm dünyaya ispatladı”

KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi: “Türk ekonomisi 2017 yılının ilk 9 ayında sağlamlığını tüm dünyaya ispatladı”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim