• BIST 9548.09
  • Altın 2498.711
  • Dolar 32.4979
  • Euro 34.5753
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 25 °C

KAYSO Nisan Ayı Meclis Toplantısı

KAYSO Nisan Ayı Meclis Toplantısı
Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Nisan ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Nisan ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, sanayideki veriler ile Merkez Bankası yönetim değişikliğini değerlendirdi.

KAYSO Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda, KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Mart ayı faaliyetleri hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Son 3 aylık piyasa durumunu değerlendiren Boydak, "3 aylık verilere baktığımız zaman yine sanayide çarkın döndüğünü görüyoruz. Bu da bizleri geleceğe yönelik daha da ümitlendirmektedir. En azından geriye gelmemişiz, ileriye doğru gidiyoruz. Önceki yıla göre yine büyüme eksenini doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz. Dış piyasalarda yine hepimizin yakından takip ettiği gibi karışıklıklar var ama bir taraftan da yeni ümitler, yeni pazarlar ve yeni potansiyeller ile karşı karşıya olduğumuzu hepimiz bilmekteyiz. İnşallah bu potansiyelleri yakinen değerlendiren bir Kayseri sanayisi beklentimizi sizlerle paylaşmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası'ndaki yönetim değişikliğinin de olumlu olacağına inandıklarına değinen Boydak, "Ülkemizin makroekonomik istikrarı bakımından verilere baktığımız zaman işlerin yolunda olduğu görülmekte ve geçtiğimiz hafta Türkiye'nin ekonomi bakımından önemli bir aktör olan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası başkanlık değişimi gayet kurumsal bir şekilde gerçekleşti. Yine Merkez Bankası camiasından kıymetli bir insanın başkanlık görevine getirilmiş olduğunu hep birlikte müşahede ettik. Bu konuda ki bir takım çevrelerin olumsuz beklentileri ve kriz beklentilerinin hepsi boşa gitti. Aynı gün içerisinde 3'lü kararname ile Sayın Murat Çetinkaya'nın bu göreve getirilmesi önemliydi. Bizde kendisine hayırlı olsun diyoruz. Kendisine bu önemli görev içerisinde üstün başarılar diliyoruz. Piyasalar bu tayini oldukça olumlu karşıladı. Türkiye'nin 3 aylık bütçe performansına baktığımız zaman olumlu bir gidişat olduğunu, bütçenin ön görülenden daha az açık verdiğini görmekteyiz. Bunlar önemlidir." şeklinde konuştu.

KAYSO Nisan Ayı Meclis Toplantısı

KAYSO Nisan Ayı Meclis Toplantısı

KAYSO Nisan Ayı Meclis Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim