• BIST 9079.97
  • Altın 2324.509
  • Dolar 32.364
  • Euro 34.907
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

KAYSO Başkanı Mustafa Boydak: 2016 yılından ümitliyiz

KAYSO Başkanı Mustafa Boydak: 2016 yılından ümitliyiz
Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, 2016 yılı için yaptığı değerlendirmede yeni yıldan ümitli olduklarını açıkladı.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, 2016 yılı için yaptığı değerlendirmede yeni yıldan ümitli olduklarını açıkladı.

KAYSO Aralık ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıya KAYSO meclis üyeleri, meslek komitesi ve disiplin kurulu üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Meclis Başkanı Nureddin Okandan, babasının vefatında kendisinin yalnız bırakmayan sanayicilere teşekkür ederek, 2016 yılının hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Daha sonra kürsüye gelen Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, geçen hafta gerçekleştirilen "Sanayi Gecesi'ne ilgilerinden dolayı tüm KAYSO üyelerine ve katılımcılara teşekkür etti. Sanayi gecesi vesilesi ile başta Müsteşar olmak üzere Ekonomi Bakanlığı bürokratlarının Kayseri'de olmasının sanayiciler açısından bir şans olduğunu ifade eden Başkan Boydak, bunun Kayserili sanayicilere Ekonomi Bakanı Elitaş'ın bir jesti olduğunu belirterek, tüm bürokratları kendileri ile buluşturmalarından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

2015 yılının kolay geçmediğini ifade eden Başkan Boydak "2015 yılının özellikle son altı ayında çok ciddi çalkantılar yaşandı ama ekonomimiz yine büyüme trendinde yoluna devam etti. Yıl sonu itibari ile zannediyorum, 3 - 3,5 gibi bir büyüme rakamı ile Türkiye yoluna devam etmiş olacak. Yeterli değil ama o kadar çalkantı içerisinde buna da şükür diyoruz. Aralık ayının hemen başında hükümetin ilk 100 günlük icraatları açıklandı. Bazı icraatların hızla yapılmakta olduğunu gördük, teşekkür ediyoruz. Bizim beklentimiz, Türkiye'nin orta ve uzun vadede yapacağı reformlarla yoluna devam ediyor olması. Bu iradeyi de görmekteyiz" dedi.

Bölgedeki karışıklıkların biraz daha sükûnetle devam etmesinin herkesin yararına olduğunu belirten Başkan Boydak, şöyle konuştu: "2016 Ocak ayında Suriye barış görüşmelerinin başlayacak olması, ateşkesin gündeme gelmiş olması önemli bir gelişme. Oralarda olumlu adımlar atılabilirse bölgemizin biraz daha istikrara kavuşma ihtimali çok yüksek. Irak ile olan ilişkilerde bir takım olumsuzluklar oldu ama son birkaç gündür yapılan diplomasi trafiği ile ılımlı bir seyir aldığını görmekteyiz. Bölgede Türkiye'nin barışçıl anlayışını takdir etmemek mümkün değil. Yine İsrail ile olan ilişkilerde olumlu bir ivme yakalandığını görmekteyiz. Bölgemiz açısından önemli bir gelişme olarak görmekteyim."

2016 yılında şartların Türkiye'nin daha da lehine geliştiğini ifade eden Başkan Boydak, "Türkiye'nin en önemli girdisi olan enerji hammaddelerinin fiyatları oldukça geriye geldi. 2016 yılında da çok yükselmesi yönünde bir beklenti yok. Bu da bizim yararımızadır. Dolayısı ile buda Türkiye'nin daha istikrarlı bir şekilde yoluna devam edeceğinin bir göstergesidir." şeklinde konuştu.

Başkan Boydak, finansal yönden 2016'nın dünya açısından kolay bir yıl olmayacağını ancak bir takım toparlanma işaretlerinin olduğunu, Asya Yatırım Bankası'nın kuruluyor olmasının önemli olduğunu ve Avrupa'da beklenen hareketliliğinin yavaş yavaş başladığını belirterek, tüm bu gelişmelerden Türkiye'nin de payına düşeni alacağını söyledi.

Merkez Bankası'nın cesur bir davranış sergileyerek faiz artışına gitmediğini belirten Başkan Boydak, bunun da piyasalar açısından önemli bir gelişme olduğunu, ileride yaşanacak gelişmelere göre faizlerde artış olabileceğini ancak burada önemli olanın ülkenin kalkınması, büyüme rakamlarının yüzde 4'ün altına düşmemesi ve hane halkının gelirlerinin artırılması olduğunu söyledi.

Rusya ile yaşanan krize de değinen Başkan Boydak, burada da bir takım yumuşama sinyallerinin geldiğini, Mavi Akım Projesi ile ilgili bir sorun olmadığının açıklandığını, tarımsal ürünlerin ihracatında en ufak bir kısıtlama olmadığı yönünde de bir haber aldıklarını, dolayısı ile Rusya ile ilişkilerin daha olumlu yönde seyretmesi yönünde beklentilerinin arttığını açıkladı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim