• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Kayseri’ye Rus gelin

Kayseri’ye Rus gelin
Kayserili işadamı Asım Burul, internet üzerinden tanıştığı Rus vatandaşı İrina Rotchenko ile evlendi.

Kayserili işadamı Asım Burul, internet üzerinden tanıştığı Rus vatandaşı İrina Rotchenko ile evlendi.

Kocasinan Belediyesi Nikap Salonu'nda tercüman nezaretinde kıyılan nikahta açıklama yapan İrina Rotchenko, Türkiye ile Rusya arasında uçak düşürülmesi nedeniyle yaşanan krizi, "Ben umut ediyorum ki ilişkiler düzelecek. Bu böyle kalmaz." dedi.

Kayserili işadamı ve aynı zamanda şair-yazar Asım Burul (57), dünya müziklerinin yayın yaptığı internet üzerinden kendisini dinleyen Rus vatandaşı İrina Rotchenko (40) ile 5 yıl önce tanıştı. Arkadaşlıkları zamanla ilerleyen Asım Burul ile İrina, birbirlerine güvendiklerini dile getirerek evlenmeye karar verdi.

İrina, Rusya'nın Khrabosk şehrinden 16 saatlik uçak yolculuğu ile Türkiye'ye geldi. İrina'yı İstanbul'da karşılayan Asım Burul, evlilik için hem Türkiye'de hem de Rusya'da işlemlere başladı. Rusya'daki işlemlerin bir buçuk saat sürdüğünü aktaran Asıl Burul, Türkiye'deki bürokrasi işlemlerinin kendilerini yorduğunu anlattı.

Kocasinan Belediyesi Nikap Salonu'nda Rusça bilen tercüman nezaretinde nikah memuru, çiftin nikahlarını kıydı. Nikah memurunun söyledikleri tercüman tarafından Rusçaya çevrildi. Rus gelin, nikah memurunun "Asım Burul'u eş olarak kabul ediyor musunuz?" sorusuna hem Rusça "Da" hem de Türkçe "Evet" şeklinde cevap verdi. İşadamı Burul'un arkadaşlarının tanık olduğu nikahta, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çifte içerisinde Türk bayrağı, Kur'an-ı Kerim, kahve ve hediyelerin bulunduğu sandık hediye etti.

İrina ile 5 yıl önce tanıştıklarını ve arkadaşlıklarının ilerlediğini anlatan Asım Burul, 5 yıl sonrası karşılıklı güven oluştuğunu ve evlenmeye karar verdiklerini aktardı. Rus vatandaşı olan eşiyle ilgili de bilgi veren Burul, "İrina, Rusya'nın Uzakdoğu bölgesindeki bir şehirde yaşıyor. Çin'e 30 kilometre. Japonya'ya 100 kilometre mesafede. Kendisi orada el işleri yapıyor. 16 saatlik uçuşla Türkiye'ye geldi. Artık hayatımızı birleştirdik. Benim gençliğim 12 Eylül döneminde ülke meseleleri ile ilgili geçtiği için sevgiyi bulamamıştım. Ama şimdi 57 yaşına gelince buldum. Benim için çok iyi oldu." dedi.

Burul, Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizinin bu evliliği engelleyeceği yönünde düşünceye kapıldığını hatırlatarak, "Rusya'daki işlemlerde bize hiç zorluk çıkarmadılar. Kısa bir sürede işlemleri tamamladık. Ben de şaşırdım." ifadesini kullandı.

Eşi tarafından artık kendisine İrem olarak hitap edilen Rus gelin İrina, Türkiye'yi çok sevdiğini ve Asım Burul'a güvendiğini ifade etti. İrina, Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizinin kendileri için engel olmadığını belirterek, şu yorumu yaptı: "Ben çok umut ediyorum ki bu düzelecek. Bu böyle kötü kalmaz ve daha iyi olacaktır."

Çiftler nikahları kıyıldıktan sonra yakınlarının tebriklerini kabul etti.

Kayseri’ye Rus gelin

Kayseri’ye Rus gelin

Kayseri’ye Rus gelin

Kayseri’ye Rus gelin

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim