• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Kayseri’nin yöresel tatları Yörex’e taşındı

Kayseri’nin yöresel tatları Yörex’e taşındı
Kayseri Ticaret Odası, Yörex fuarına mantısından sucuğuna, çok sayıda yöresel ürünüyle katılarak stant açtı.

Kayseri Ticaret Odası, Yörex fuarına mantısından sucuğuna, çok sayıda yöresel ürünüyle katılarak stant açtı. Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, "Bu fuarın artık yurt dışına çıkıp ürünleri yurt dışında tanıtması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye'nin bundan mahrum kalmaması lazım" dedi.

Antalya Ticaret Borsası'nın "Sizin oraların nesi meşhur" sloganıyla bu yıl 7'ncisini düzenlediği; 119 oda ve borsa, 13 kalkınma ajansı, 45 kurum ve kuruluş ve 400'e yakın katılımcının 200'e yakın stant oluşturduğu Yöresel Ürünler Fuarı Yörex Antalya Expo Center'de ziyarete açıldı. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği fuarda Kayseri Ticaret Odası da Kayseri'ye özgü tatları ve ürünleri stantta meraklılarıyla buluşturdu.

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri'nin 9 ürününün tescilli olduğunu ve ürünlere olan ilgiden dolayı memnun olduklarını belirtti. Fuarın gelecek yıllarda yurt dışında yapılmasının Türkiye'ye özgü tatların yurt dışında da tanıtılmasına katkı sağlayacağını belirten Hiçyılmaz, "7'ncisi düzenlenen çok güzel bir fuar. Bu yıl daha bir organize ve güzel hazırlanmış. Her yıl üzerine bir şeyler katarak hazırlanan bir fuar. Yörelerin damak zevklerinin buralara taşındığı ve insanların buraya gelerek lezzetleri tattığı güzel bir ortam. İnsanların kaynaştığı bir ortam oluyor. Bu fuarın artık yurt dışına çıkıp ürünleri yurt dışında tanıtması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye'nin bundan mahrum kalmaması lazımdır. Bir ürünü üretmekten ziyade satıp ticari hale getirmek daha önemli bir hale geldi. Bu yıl 70 civarı il katıldı. 81 ilin de buraya katılmasının gerekli olduğunu düşünüyorum. Kayseri Ticaret Odası olarak biz de bu yıl Kayseri Ticaret Borsamızla bu standı açtık. Kayseri denince akla ilk olarak mantı geliyor. Sucuk, pastırma, kabak çekirdeği, Soğanlı bölgemizin oyuncak bez bebeklerini getirdik. Kayseri'nin daha çok tanıtılması için çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Kayseri’nin yöresel tatları Yörex’e taşındı

Kayseri’nin yöresel tatları Yörex’e taşındı

Kayseri’nin yöresel tatları Yörex’e taşındı

Kayseri’nin yöresel tatları Yörex’e taşındı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim