• BIST 9524.59
  • Altın 2496.1
  • Dolar 32.5441
  • Euro 34.7282
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Kayseri’nin En Hızlı Nüfus Artışı Yine Talas’ta

Kayseri’nin En Hızlı Nüfus Artışı Yine Talas’ta
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre tarihi ve modern yaşamın bir arada olduğu cazibe merkezi...

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre tarihi ve modern yaşamın bir arada olduğu cazibe merkezi Talas'ın bu yıl da Kayseri'nin en hızlı nüfus artışının yaşandığı bölge olduğunu söyledi.

Başkan Palancıoğlu, yıllık nüfus artış oranı yaklaşık 20 bin olan Kayseri'de bu rakamının yarısının Talas'ta gerçekleştiğini belirterek, "Talas son yıllarda hızlı nüfus artışıyla Türkiye'de en yüksek nüfus artışının yaşandığı ilçe konumunu korudu." dedi.

Talas'ın bu özelliğiyle cazibe merkezi olduğuna dikkat çeken Başkan Palancıoğlu, "Talas ilçemiz sadece Kayseri'nin değil Türkiye'nin en hızlı nüfus artışının olduğu ilçelerin başında geliyor. Her yıl ortalama yüzde 7-8 oranında artış söz konusu. Dolayısıyla son 10 yılda 30 bin olan nüfus 130 bini geçmiş durumda. Bugün açıklanan verilere göre Talas yaklaşık 138 bin kişinin yaşadığı bir ilçe oldu. Vatandaşlarımızın bu teveccühüyle beraber hizmetlerimizi de buna göre planlayıp artan ihtiyaçlara cevap vermeye çalışıyoruz. Aslında bütçemiz bu oranda artmıyor, keşke bütçemiz de nüfus artış oranına göre artsa. Ancak biz Talas Belediyesi olarak hizmetlerimizi sürdürebilmek için çeşitli fonlardan destek sağlıyoruz. İnşallah amacımız artan bu nüfusu en iyi şekilde yönetmek." diye konuştu.

Başkan Palancıoğlu, Talas'ın yıllık nüfus artışının yaklaşık 10 bin kişi olduğunun altını çizerek, "Senede 10 bin kişi demek her yıl yeni bir ilçe oluşması anlamına gelir. Yani Talas her yıl bünyesine yeni bir ilçe katıyor demek. Kayseri nüfus artış oranına baktığımızda yıllık yaklaşık yüzde 1,2 civarındayken Talas'ta bu yüzde 7,5 oranında. 2023 yılında Talas'ın 200 binin üzerinde bir nüfusa sahip olmasını öngörüyoruz. Bu nüfus projeksiyonuna göre ilçemizin planlamasını yapıyoruz. Ama şuanda çok şükür yaptığımız çalışmalarla 2023 yılına hazır bir ilçe konumuna geliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kayseri’nin En Hızlı Nüfus Artışı Yine Talas’ta

Kayseri’nin En Hızlı Nüfus Artışı Yine Talas’ta

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim