• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Kayserili Hayırsever Bir Şehit Ailesine Daha Ev Bağışladı

Kayserili Hayırsever Bir Şehit Ailesine Daha Ev Bağışladı
Kayseri Valisi Orhan Düzgün, geçtiğimiz ay 14 şehit ailesine ev bağışlayan hayırsever ailenin Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde terör örgütü PKK mensuplarına...

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, geçtiğimiz ay 14 şehit ailesine ev bağışlayan hayırsever ailenin Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Piyade Uzman Çavuş Fazlı Altuntaş'ın ailesi için de satın aldığı daireyi şehidimizin eşi ve çocuklarına teslim etti.

Vali Düzgün, makamında, şehidin eşi Dilek Altuntaş, oğulları Fatih (11) ve Köksal Alperen (6), babası Köksal Altuntaş, annesi Züleyha Altuntaş ve amcası 3. sınıf Emniyet Müdürü Orhan Altuntaş ile bir araya geldi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristler tarafından ağır şekilde yaralanan ve kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde 19 Ocak'ta şehit olan Piyade Uzman Çavuş Fazlı Altuntaş için bir kez daha başsağlığı dileyen Vali Düzgün, bu vatan için gözünü kırpmadan şehadet şerbeti içen şehitlerimizin kutsal emanetleri olan ailelerine ne yapılsa az olduğunu belirterek, daha önce 14 şehit ailesine ev bağışlayan ve isminin açıklanmasını istemeyen hayırsever tarafından şehidimizin ailesine konut alındığını ifade etti.

Şehitlerin şehadet şerbetinden içerek Allah katında en yüksek mertebeye ulaştıklarını belirten Vali Düzgün, onların emaneti olan yakınlarına destek olmanın devlet ve millet olarak boyunlarının borcu olduğunu ifade etti.

Vali Düzgün, şehidin çocukları adına düzenlenmiş olan dairenin tapusunu Fatih ve Köksal Alperen ile şehidin eşi Dilek Altuntaş'a takdim ederek, "Kahraman şehidimizi bir kez daha bu vesile ile rahmetle anıyoruz. Allah sizlere ve çocuklarınıza daha başka acılar yaşatmasın. Çocuklarımızın bahtı açık olsun." dedi.

Şehidin eşi, babası ve annesi de, "Devletimizden ve bu hayırlı işe vesile olan hayırseverimizden Allah razı olsun" diyerek duygularını dile getirdiler.

Şehidin yakınları ile bir süre sohbet eden Vali Düzgün, bu ülke ve millet için, bayrak için en büyük varlıklarını kaybetmiş olan ailelere destek olmanın, yardımcı olmanın en önemli görevleri arasında olduğunu söyleyerek şehit Fazlı Altuntaş'a Allah'tan rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil diledi.

ŞEHİTLERE VERİLEN DAİRE SAYISI 16'YA ULAŞTI

Kayseri'de 25 Aralık'tan bu yana şehitler için tahsis edilen konut sayısı 16'ya ulaştı. Vali Orhan Düzgün, 25 Aralık tarihinde isminin açıklanmasını hayırsever bir ailenin şehit aileleri için aldığı 14 daireyi kurayla şehit ailelerine teslim etmiş, 21 Ocak tarihinde de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla TOKİ tarafından tahsis edilen konutu Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede 4 Ocak günü şehit olan özel harekât polisi Musa Yüce'nin ailesine vermişti.

Vali Düzgün'ün şehit aileleri için daha önce 14 daire hediye eden aynı ailenin satın aldığı bir daireyi 1. Komando Tugay Komutanlığı'nın Kahraman Şehidi Fazlı Altuntaş'ın çocuklarına vermesiyle son 1 ayda Kayseri'de şehit ailelerine verilen daire sayısı 16'ya ulaşmış oldu.

Kayserili Hayırsever Bir Şehit Ailesine Daha Ev Bağışladı

Kayserili Hayırsever Bir Şehit Ailesine Daha Ev Bağışladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim