• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

"Kayseri’den Öğrenecek Çok Şeyimiz Var"

"Kayseri’den Öğrenecek Çok Şeyimiz Var"
Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Audrius Bruzga, Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek Başkan Vekili Mehmet Savruk ile bir süre görüştü.

Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Audrius Bruzga, Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek Başkan Vekili Mehmet Savruk ile bir süre görüştü. Kayseri'nin Litvanya'da tanınan bir şehir olduğunu belirten Konuk Büyükelçi, "Kayseri'den başta girişimcilik olmak üzere öğrenecek çok şeyimiz var" dedi.

Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Audrius Bruzga'yı Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Savruk ağırladı. Ziyaretinde Kayseri'ye ilk kez geldiğini ifade eden Büyükelçi Bruzga, "Kayseri'ye ilk kez geliyorum; ama Kayseri'yi Litvanya'da tanıyoruz. Ticaret ve turizm potansiyelinin yüksek olduğunu biliyoruz. Buraya Litvanya'nın fotoğraf sergisinin açılışı için geldik. Kayserililere Litvanya'yı tanıtmak istiyoruz. Buradaki işbirliği fırsatlarını görmek istiyorum" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Savruk da Kayseri hakkında konuk Büyükelçi'ye bilgiler verdi. Kayseri'nin tarihinden de bahseden Savruk, "Kayseri sanayi ve ticaret kenti. Kayseri girişimcilerin bulunduğu bir kent. Sayın Büyükelçi'nin Kayseri'ye gelmesinin Kayseri ile Litvanya arasında olumlu gelişmeler sağlamasını arzu ediyorum" diye konuştu.

Kayseri'deki girişimciliğin önemine vurgu yapan Büyükelçi Audrius Bruzga da "Girişimcilik konusunda Türklerden ve Kayseri'den öğrenecek çok şeyimiz var. Girişimcilik Türkiye'deki ve Kayseri'deki insanların kanında var. Burada en çok hoşumuza giden aile şirketlerinin olması. Litvanya'da aile şirketi geleneği yok. Bağımsızlığımızı 1990'da kazandıktan sonra ekonomimizi yeniden kurmaya çalışıyoruz" dedi.

Ziyarette ayrıca Başkanvekili Savruk ile Büyükelçi Bruzga birbirlerine karşılıklı hediyeler takdim etti.

"Kayseri’den Öğrenecek Çok Şeyimiz Var"

"Kayseri’den Öğrenecek Çok Şeyimiz Var"

"Kayseri’den Öğrenecek Çok Şeyimiz Var"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim