• BIST 9079.97
  • Altın 2322.043
  • Dolar 32.3355
  • Euro 34.9769
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Kayseri’den Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Kayseri’den Bayırbucak Türkmenlerine yardım
Türkiye'de ve dünyada yardıma ihtiyaç duyan herkesin yanında olan Kayseri, yardımseverlik özelliğini bu kez Bayırbucak Türkmenleri için gösterdi.

Türkiye'de ve dünyada yardıma ihtiyaç duyan herkesin yanında olan Kayseri, yardımseverlik özelliğini bu kez Bayırbucak Türkmenleri için gösterdi. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin almış olduğu karar doğrultusunda gıda ve ihtiyaç malzemelerinden oluşan ilk TIR, Başkan Mustafa Çelik tarafından uğurlandı. Kızılay Kayseri Şubesi kanalıyla Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılacak TIR'da 1000 iaşe paketi bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi'nin yardım TIR'ı ile birlikte Yozgat'ın Ovakent Belediyesi tarafından toplanan yardım malzemeleri de bir TIR ile birlikte Büyükşehir önünden uğurlandı.

Bayırbucak Türkmenlerine yapılan yardımla ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, "Yaklaşık 21 ton iaşeden oluşan yardım TIR'ımızı bugün gönderiyoruz. Aynı zamanda Ovakent Belediyemizin hazırladığı TIR da yola çıkacak. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilimiz Mehmet Savruk da yardım TIR'larına eşlik edecek. Biz bu yardımları Kayseri halkının verdiği yetkiyle yaptık. İnşallah bir an önce soydaşlarımız çektikleri bu sıkıntıdan kurtulurlar. Bu vesileyle halkımızın ve İslam aleminin kandilini tebrik ediyorum" dedi.

Kızılay Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç da, Büyükşehir Belediye'sinin yardıma öncülük yapması nedeniyle teşekkür ederek bu yardımların devamının geleceğini kaydetti.

Ovakent Belediye Başkanı Menderes Öztürk de, Kayseri'deki bu güzel hizmete Ovakent'in de katıldığını dile getirerek, "Hayırlı günde hayırlı hizmetlerimizi Allah kabul etsin. İnşallah vatandaşlarımızın duası ile oradaki kardeşlerimiz kurtulur." diye konuştu.

Açıklamaların ardından Büyükşehir Belediyesi'nin içerisinde şeker, çay, zeytin, bakliyat, sıvı yağ, salça gibi gıda maddelerinin bulunduğu 1000 iaşe paketinden oluşan TIR ile Ovakent Belediyesi'nin içerisinde 20 ton un, 1,5 ton makarna ve çocuk bezlerinin bulunduğu yardım TIR'ı Başkan Çelik ve beraberindekilerce uğurlandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim