• BIST 9790.88
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Kayseri’de yeni yıl kutlamasına 'Noel Baba'lı tepki

Kayseri’de yeni yıl kutlamasına 'Noel Baba'lı tepki
Kayseri Genç Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, yeni yıl kutlamalarına tepki gösterdi.

Kayseri Genç Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, yeni yıl kutlamalarına tepki gösterdi. Noel Baba kostümü giyen bir gençle birlikte yeni yıl kutlamaları yapılmamasını isteyen grup, ellerindeki pankartlarla noel kutlamasına neden karşı olduklarını anlatmaya çalıştı.

Kayseri'de sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Genç STK Platformu üyeleri Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak yeni yıl kutlamalarına tepki gösterdi. Platformu adına açıklamaya yapan Murat Çakır, "Bize ne oluyor ki Allah'ın kendilerine hayat kitabı olarak sunduğu ve bozulmamış halleri ile biz Müslümanların da iman ettiği kitaplarında türlü tahrifatlar yapan, şeytani arzu ve hedeflerine ulaşmak için her yolu mübah gören Hıristiyanların ve Yahudilerin kutsadığı bir günü kutluyoruz." dedi.

Murat Çakır, İslam dininin yozlaştırılmasına, tahrip edilmesine sebep olan ve batı uygarlığının bilinçli bir şekilde uyguladığı kültürel dezenformasyon amaçlı noel yortusu ve yılbaşı kutlamalarını protesto ettiklerini açıkladı. Çakır, şunları kaydetti: "Bu dezenformasyondan etkilenin kardeşlerimize noel yortusunun ve yılbaşı kutlamalarının sonuçları itibarıyla haram olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Biz Müslümanlar olarak noeli kutlamayacak o gece şeytanı sevindirmeyeceğiz. Ey Muhammed ümmeti sizlere tozlu raflarımızda, odalarımızdaki duvarlarda unuttuğunuz Kur'an-ı Kerim'i hatırlamanız için bir kardeş yakınlığı ile Kur'an-ı Kerim meali hediye ediyoruz."

Noel kutlamalarına tepki amaçlı toplanan grup içinde Noel Baba kostümü giyen ve elinde maketten yaptığı arabası bulunan genç dikkat çekti. Noel Baba kıyafeti giyen gencin elindeki, "Eğer sana gelen ilimden sonra onların hevalarına uyarsan, bil ki sen de zalimlerdensin." ayetinin yazılı olduğu görüldü. Noel Baba'nın maket olarak yapılan arabasında ise bomba maketleriyle birlikte "Müslüman çocuklara bomba ve kurşunlar" ile "Batının çocuklarına süslü hediye paketleri" ifadelerinin yazılı olduğu gözlendi.

Grupta yer alanlar, "O gece ve her gece Kur'an Oku…Şeytanı rahatsız et', "Noel kutlamıyoruz', "Yılbaşı kutlamıyoruz" şeklinde yazılı pankartlar açtı.

Kayseri’de yeni yıl kutlamasına 'Noel Baba'lı tepki

Kayseri’de yeni yıl kutlamasına 'Noel Baba'lı tepki

Kayseri’de yeni yıl kutlamasına 'Noel Baba'lı tepki

Kayseri’de yeni yıl kutlamasına 'Noel Baba'lı tepki

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim