• BIST 9801.96
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Kayseri’de Turizm Haftası Etkinlikleri

Kayseri’de Turizm Haftası Etkinlikleri
15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamındaki ikinci gün kutlamaları Talas Kiçiköy Mahallesi'nde bulunan ve restore edilerek turizme kazandırılan...

15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamındaki ikinci gün kutlamaları Talas Kiçiköy Mahallesi'nde bulunan ve restore edilerek turizme kazandırılan Ali Saip Paşa Sokağı'nda gerçekleştirildi.

Etkinliğe Vali Orhan Düzgün, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ve vatandaşlar katıldı. Üç yıldan bu yana Turizm Haftası etkinliklerini salonlardan çıkararak turistik alanlarda kutladıklarını söyleyen Vali Orhan Düzgün, Ali Saip Paşa Sokağı'nın Talas turizmi için önemli bir alan olduğuna işaret etti. Sokağın, geçmişte çok sayıda kültüre ev sahipliği yaptığına değinen Vali Orhan Düzgün, restorasyon çalışmaları ile Ali Saip Paşa Sokağı'nın Talas ilçesinde önemli bir destinasyon alanı haline geldiğini ifade etti.

Bunun yanı sıra, Talas'ın sahip olduğu kültürel miras ile Kayseri'de önemli bir turizm potansiyelini taşıdığına değinen Vali Orhan Düzgün, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Turizmi sadece ekonomik olarak değerlendirmemek lazım. Turizm aynı zamanda dünya barışlarına da hizmet eden bir sektördür. Birbirlerini tanıyan, bilen insanların birbirlerine zarar vermeleri söz konusu olamaz. Birilerini gördükçe, karşılıklı olarak sohbet ettikçe farklı milletlere mensup insanların birbirleri hakkındaki önyargıların da kırıldığını söyleyebiliriz. Talas'taki bu tarihi mekan da aslında bu önyargıların kırılabileceği, insanların hoşgörü içerisinde yüzlerce yıl güzel bir şekilde yaşadıklarının kanıtı. Bizim bu tarihi zenginliğimizin korunması, bunu dünya milletlerine anlatmamız için ben bu sokağın üzerinde bir vesile olacağını düşünüyorum. Kültür Bakanlığımız önderliğinde Talas Belediye'mizi katkılarıyla restore edilen bu sokak her geçen gün biraz daha canlanıyor ve kültür turizmine katkı vermeye devam ediyor. Talas'ın da Kayseri'nin gözde turizm merkezlerinden biri olacağını düşünüyorum."

"TURİZM PASTASINDAN DAHA FAZLA PAY ALMAK İSTİYORUZ"

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş da, Ali Saip Paşa Sokağı'nın kent turizmi açısından önemini, "Turistler gittikleri yerlerde çok büyük para harcıyor. Bu hem bölgelerin, hem işletmelerin, hem de ülkelerin bütçelerine çok büyük katkı sağlıyor. Bu yüzden turizm sektörünün büyüklüğü ülkelerin politikaları arasına girmeye başladı. Bu rekabet gitgide hızlandı. Bu pastadan daha fazla pay almak için bizler de üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda, bu yılki etkinlik programlarımızdan birini Talas'taki tarihi dokuyu ayağa kaldırmak için restore edilen Ali Saip Paşa Sokağı'nda gerçekleştiriyoruz. Burada 60'a yakın ev restorasyonu yapıldı ve sokak turizme kazandırıldı." sözleri ile değerlendirdi.

PALANCIOĞLU: "TALAS TURİZM POTANSİYELİ OLARAK MUAZZAM BİR İLÇE"

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ise tarihi, kültürel ve manevi zenginliği ile Talas'ın, kent için önemli bir ilçe olduğunu vurguladı. "Talas turizm potansiyeli olarak muazzam bir ilçe." diyen Başkan Palancıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tarihi, kültürel altyapısı, tarih kültürü ve inanç turizmi kapsamında manevi liderlerimiz bakımından çok önemli. Bizim en büyük avantajlarımızdan bir tanesi sayın valimiz Turizm Bakanlığı'nda görev yaptığından dolayı çok büyük destekleri oluyor. Ben Kalkınma Ajansı'nda da çalıştığımdan dolayı özellikle Sivas başta olmak üzere Kayseri, Yozgat 3 ille ilgili turizm master planlarını oluşturduk. Bu nedenle de Talas ile ilgili çok farklı planlarımız var. Tabi turizm denilince akla ilk gelen yabancı turistler. Ama görüyoruz ki yabancı turistlerin özellikle Antalya Bölgesi'ne baktığımızda çok fazla katma değeri yok. Bugün Kapadokya ile ilgili çalışma yaptığımızda gelir olarak çok büyük gelir maalesef bırakmıyorlar. Biz Talas'a gelen turistin çok daha nitelikli olması için çalışıyoruz. Burada esnaf arkadaşlar olsun birçok yeni düzenlemeyi hayata geçireceğiz. Öncelikle geçtiğimiz günlerde başladığımız koruma amaçlı imar planı çalışması önemli bir çalışma. Buradaki tüm tarihi eserlerin ayağa kaldırılması ile ilgili güzel bir eylem planı hazırlıyoruz. Tabi her tarafta butik oteller, restoranlar olması mümkün değil. Bu ilçenin değerlerini temsil etmez. Dolayısıyla çok itidalli bir şekilde planlama çalışması yürütüyoruz. İnşallah önümüzdeki 2-3 sene içerisinde bu çalışmanın sonuçlarını göreceğiz"

Konuşmaların ardından, Talas Tanıtım Derneği tarafından hazırlanan fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Vali Orhan Düzgün, İl Kültür Ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, etkinliğe katılan vatandaşlarla birlikte Ali Saip Paşa Sokağı'nı gezdi.

Kayseri’de Turizm Haftası Etkinlikleri

Kayseri’de Turizm Haftası Etkinlikleri

Kayseri’de Turizm Haftası Etkinlikleri

Kayseri’de Turizm Haftası Etkinlikleri

Kayseri’de Turizm Haftası Etkinlikleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim