• BIST 9524.59
  • Altın 2524.96
  • Dolar 32.5773
  • Euro 34.6226
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Kayseri’de Turizm Haftası Etkinlikleri

Kayseri’de Turizm Haftası Etkinlikleri
15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası nedeniyle Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası nedeniyle Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Turizm Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinliklerde ilk olarak İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Çelenk sunumunun ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Taymuş, Turizm Haftası'ndaki amacın turizm sektörünün önemini gençlere anlatmak olduğunu söyledi. Taymuş; "Bugün bütün ülkemizde olduğu gibi ilimizde de Turizm Haftası'nı başlatmış bulunmaktayız. Tabi bu Turizm Haftaları'nın önemi turizm sektörünün alanını, önemini gelecek nesillere, gençlerimize anlatmak. Yerel halkımızı bu konuda bilinçlendirmek, sektörümüzü gündemde tutmak. Çünkü turizm sektörü hakikaten de dünya ülkelerinin bu sektörden büyük gelir elde ettiği için sürekli acımasızca rekabet ettiği bir sektör. Allah'a şükür bizim ülkemiz de tarihi ve doğal güzellikleriyle, kültürel değerleriyle dünyada rekabet gücü en yüksek ülke. O nedenle elde ettiğimiz pay her yıl artmaktadır. Ama bu yıl bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de terör olaylarından dolayı biraz sıkıntı var ama bizim ilimizde şu zamana kadar yansıyan bir sıkıntı yok. Turizm Haftası'nı çok yoğun bir şekilde kutlayacağız bir hafta boyunca" ifadelerini kullandı. Kayseri'nin turizmde beklenen seviyeye yavaş yavaş ulaşmaya başladığını kaydeden Taymuş , "Bizim turizm ürünleri son yıllarda pazarlanabilir hale geldi. Tarihi restorasyonlar tamamlandı, tanıtımlar yapılmaya başlandı. Erciyes Master Planı'nın büyük bir kısmı tamamlandı. Turizm ürünlerini pazarlamaya başlayınca turizm gelirlerimiz ve turist sayısında artış gözükmeye başladı" dedi.

Etkinlikler kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ve beraberindekiler, Vali Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Orhan Düzgün, Kayseri'nin Anadolu'nun merkezinde turizmde hak ettiği yeri almak için ciddi gayret içerisinde olduğunu vurgulayarak, "2016 yılında turizm sektöründe ülkemiz biraz düşüş yaşayacak ama öyle ümit ediyorum ki önümüzdeki yıldan itibaren bu düşüşü telafi ederiz. Kayseri'de de son birkaç yıldır turizm sektöründe gerçekten hareketlenmeler oldu. Hem Erciyes Kayak Merkezi altyapısında yapılan çalışmalar, hem yeni açılan konaklama tesislerimizin sayısındaki artış, nitelikli yatak kapasitesi sayısındaki artışlar Kayseri'nin Anadolu'nun merkezinde turizmde hak ettiği yeri almak için ciddi bir gayret içerisinde. Biz de her yıl 15-22 Nisan arasında kutlanan Turizm Haftası'nı turizm noktalarında kutlayalım istiyoruz. Kapalı bir konferans salonunda kendi kendimize konuşup dinlemek yerine, aynı zamanda Kayseri'nin turizm değerlerinin tanıtımı amacıyla geçtiğimiz yıl bu haftayı Hunat Kültür Merkezi'nde kutlamıştık" diye konuştu.

Turizm Haftası etkinlikleri çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam edecek.

Kayseri’de Turizm Haftası Etkinlikleri

Kayseri’de Turizm Haftası Etkinlikleri

Kayseri’de Turizm Haftası Etkinlikleri

Kayseri’de Turizm Haftası Etkinlikleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim