• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 16 °C

Kayseri’de ‘Merkez Pide’ kargaşası

Kayseri’de ‘Merkez Pide’ kargaşası
Kayseri'de "Merkez Pide" adı altında faaliyet gösteren 13 firmanın 1'inde tek tırnaklı eti tespit edilince, 12 firma isim benzerliğinden dolayı mağdur oldu.

Kayseri'de "Merkez Pide" adı altında faaliyet gösteren 13 firmanın 1'inde tek tırnaklı eti tespit edilince, 12 firma isim benzerliğinden dolayı mağdur oldu. Mağdur olan esnaflardan İsmail Ayıltır, "Kurunun içinde yaş yanıyor" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen, aralarında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar, çikolata ve enerji içeceğinin yer aldığı 173 firmaya ait 282 parti ürün açıklandı.

Açıklanan listede Kayseri'den de 12 firmanın ayıplı mal sattıkları, bazı lokantaların kullandığı ürünlerde ise dana eti yerine tek tırnaklı et tespit edildiği ortaya çıktı.

Açıklanan listede Merkez Pide adı altında yer alan bir firmada yer aldı. Bu firmanın ismiyle benzerlik gösteren ve faaliyetlerine devam eden 12 tane Merkez Pide isimli restoranların da işlerinde düşüş oldu.

Düvenönü Merkez Pide Fırını sahiplerinden İsmail Ayırtır, firmaların isimlerinin açıklanmasından sonra isim benzerliği nedeniyle işlerinde düşüş olduğunu söyledi. Ayırtır, "Bakanlığın açıkladığı rapordan sonra isim benzerliğinden dolayı baya bir sıkıntı çektik. Kayseri'de 13 tane merkez pide aldı altında firma var. 2016 yılında alınan örneklerin sonuçlarını şimdi gündeme getirdiler. Gündeme geldikten sonrada biz baya mağdur olduk, çok sıkıntı çekiyoruz. Halkımızın yaşı kurudan ayırması lazım. Bu olaydan sonra işlerimizde de yüzde 85 oranında düşüş oldu" ifadelerini kullandı.

Yetkililere seslenen Ayırtır, "Bizim kullandığımız etlerin raporları, kesim raporları ve gıda üretim belgelerimizin hepsi mevcuttur. Yetkililerin bu olaylara bir önlem alarak mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Tek tırnaklı eti kullanan firmaları kapatsınlar. Halkımıza da tam olarak bir bilgi verilsin. Kayseri'de de büyük merkez biz olduğumuz için baya mağdur olduk" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim