• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Kayseri’de 286 Bin 500 Öğrenci Sömestre Tatiline Girecek

Kayseri’de 286 Bin 500 Öğrenci Sömestre Tatiline Girecek
İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, "Karne sadece öğrencilerin sayısal verilerinin olduğu kağıt değil. Bu bizlerin, okul idarecilerinin,...

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, "Karne sadece öğrencilerin sayısal verilerinin olduğu kağıt değil. Bu bizlerin, okul idarecilerinin, okul müdürlerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin de karnesidir" dedi.

Öğrencilerin bu hafta sonu sömestre tatiline gireceğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, "İlimizde bin 14 okulumuzda 18 bin 367 öğretmenimizle birlikte 286 bin 500 öğrencimize eğitim vermeye çalışıyoruz. Malumunuz önümüzdeki Cuma günü öğrencilerimiz sömestre tatiline girecek. Öğrencilerimize karnelerini vereceğiz. Karneyi bu noktada iyi değerlendirmek lazım. Karne sadece öğrencilerin sayısal verilerinin olduğu kağıt değil. Bu bizlerin, okul idarecilerinin, okul müdürlerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin de karnesidir. Bu karneyi sadece çocuğa özgü olarak değerlendirmemek lazım. Öğrenci eline karne aldığı zaman okul da, aile de bir anlamda notunu görmüş olacak. Eğer bir takım eksik ve sıkıntılar varsa bunu toplu iletişim yoluyla çözmemiz gereken bir yaklaşım olarak görmeliyiz. Aynı zamanda bu karne okul içerisinde yaşanan süreçlerinde genel bir göstergesidir" diye konuştu.

Çandıroğlu ayrıca, "Şunu hiç unutmamak lazım. Bizim en önemli varlık sebebimiz çocuklarımız. Ayrıca geleceğimizin teminatı da bu çocuklar. Eğer bir eksiklikleri varsa buna olumlu yönde yaklaşarak, olumlu çözüm noktaları oluşturarak sevgiyle, şefkatle onları kucaklayarak bizim bu süreçleri değerlendirmemiz lazım. Ailelerin ve öğretmenlerimizin bu süreci iyi değerlendirip sevgi ve şefkat süreci olarak değerlendirip çözüm yollarını hep birlikte aramamız lazım diye düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki eğitim öğretim dönemine de başlayıp bitirmeyi cenabı rabbim alemin nasip eder. İkinci döneme tekrar başlayacağız. Bu süreci vatanımıza, milletimize hizmet noktasında 18 bin 367 öğretmen arkadaşımızla birlikte tamamlayacağımıza inancımız tam. Allah hepimizin yardımcısı olsun" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim