• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Kayseri’de 14 Şehit Ailesine Daire Hediye Edildi

Kayseri’de 14 Şehit Ailesine Daire Hediye Edildi
Kayseri Valisi Orhan Düzgün isminin açıklanmasını istemeyen hayırsever bir ailenin şehit aileleri için satın aldığı 14 daireyi kendi aralarında kura...

Kayseri Valisi Orhan Düzgün isminin açıklanmasını istemeyen hayırsever bir ailenin şehit aileleri için satın aldığı 14 daireyi kendi aralarında kura çektirmek suretiyle şehit ailelerine teslim etti.

Vali Düzgün, eşi Gül Düzgün ile birlikte 2013, 2014 ve 2015 yıllarında Kayseri'den şehit düşen 14 şehidimizin aileleri ve yakınları ile bir araya geldi.

Bir otelde düzenlenen ve Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tümgeneral İsmail yalçın ve eşi Nermin Yalçın ile il protokolünün de katıldığı şehit ailelerine daire teslim programında duygusal anlar yaşandı.

Vali Düzgün programdaki konuşmasında, şehit ailelerinin acılarını, hüzünlerini yakından hissettiklerini ve onların "Şehitlerin Emaneti" olarak gördüklerini söyledi.

Şehitlerin şahadet şerbetinden içerek Allah katında en yüksek mertebeye ulaştıklarını belirten Vali Düzgün, onların emaneti olan yakınlarına destek olmanın devlet ve millet olarak boyunlarının borcu olduğunu ifade etti.

2-3 ay önce, "Bizler bugün rahat bir ortamda işlerimizi yürütebiliyorsak kahraman şehitlerimiz sayesinde yürütüyoruz" diyen ve isminin açıklanmasını istemeyen Kayserili hayırsever bir ailenin kendisini arayarak, şehit ailelerine destek olmak istediğini anlatan Vali Düzgün, karşılıklı yaptıkları istişareler sonucunda 2013, 2014 ve 2015 yılında şehitlerimizin çocuklarına daire alınması yönünde karara vardıklarını dile getirdi.

Kayserili hayırseverin her türlü takdirin üzerinde olan bu yaklaşımı sonrası daire alınmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını, yeni yapılan modern bir sitede aynı blokta yer alan 80 m2'lik dairelerden satın alınarak öncelikle şehit çocuklarına ve eşlerine tapu tesliminin yapılacağını ifade eden Vali Düzgün, dairelerin alınması sırasında da Suat Altın İnşaat'ın satış fiyatlarından yüzde 30 indirim yaparak destek sağladığını söyleyerek teşekkür etti.

Kayseri Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü bünyesindeki Şehit ve Gazilik bürosunun şehit ailelerine gerekli desteği sağladığının altını çizen Vali Düzgün, Sayın Başbakanımızın katıldığı son tören sırasında yapılan yerleştirmelerle Kayseri'de bugüne kadar 257 şehit yakının da kamu kurum ve kuruluşlarında işe yerleştirildiğini hatırlattı.

Vali Düzgün konuşmasının ardından, şehit aileleri kendilerine hediye edilen dairelerin numaraları ve katlarını çektikleri kura ile belirledi. Duygusal anların yaşandığının gözlemlendiği kura çekiminde dairelerini belirleyen şehit yakınlarından bazıları duygularını ifade etmekte zorlanırken bazıları da "Allah devletimizden ve bize daire hediye eden ailemizden razı olsun" şeklinde konuştu.

Kura sonucu kat ve daire numaraları belirlenen şehit yakınları Vali Orhan Düzgün'ün talimatıyla Tapu Müdürlüğü tarafından tören alanında oluşturulan masada kayıtlarını yaptırarak aynı gün içerisinde tapularını teslim aldı.

Kayseri’de 14 Şehit Ailesine Daire Hediye Edildi

Kayseri’de 14 Şehit Ailesine Daire Hediye Edildi

Kayseri’de 14 Şehit Ailesine Daire Hediye Edildi

Kayseri’de 14 Şehit Ailesine Daire Hediye Edildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim