• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Kayseri Valisi Orhan Düzgün:

Kayseri Valisi Orhan Düzgün:
Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Karaman'da Ensar Vakfı Evleri'nde 10 çocuğa tecavüz etmekten yargılanan ve 508 yıl 3 ay hapis cezası alan M. B.'nin 10 ay önce...

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Karaman'da Ensar Vakfı Evleri'nde 10 çocuğa tecavüz etmekten yargılanan ve 508 yıl 3 ay hapis cezası alan M. B.'nin 10 ay önce program için geldikleri Kayseri'de nerede kaldıklarına dair araştırma yapılacağını söyleyerek, "Eğer umuma ait yerlerde kalmışsa bununla ilgili kayıtları çıkaracağız" dedi.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, katıldığı bir program öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Okulların güvenliğinde emniyet ve zabıtanın desteğini alarak okul çevresinde sıkıntı yaşanmayacağını söyleyen Vali Düzgün, okul çevrelerinden okul müdürlerinin de sorumlu olduğunu vurguladı. Vali Orhan Düzgün, "Okullarımızın güvenliği ile ilgili emniyet teşkilatımız zaman zaman devriye yaparak oralarda görevlerini yapıyorlar. Ama geçtiğimiz gün sosyal medyadan bana bir görüntü ulaştı. Özellikle okul kantinlerinde biliyorsunuz hijyenik olarak sağlıklı ürünlerin satılması konusunda. Ama okul bahçesinin önünde hemen duvarında bir seyyar satıcı ile öğrencilere parmaklıklar arasından uygunsuz gıda satılıyor. Biz de bunun üzerine bütün okul müdürlüklerimize yazılı talimat verdik. Hem zabıtanın hem de emniyet teşkilatının desteklerini alarak, okulların çevresinde de okul müdürlerinin sorumlu olduğu konusunda umarım bundan sonra bir sıkıntı yaşanmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Karaman'da Ensar Vakfı Evleri'nde 10 çocuğa tecavüz etmekten yargılanan ve 508 yıl 3 ay hapis cezası alan M. B.'nin 10 ay önce program için geldikleri Kayseri'de nerede kaldığını belirlemek için çalışma olup olmadığını sorulması üzerine Bali Düzgün; "Umuma açık yerlerde kalmışsa otel ve benzeri kaydı vardır bununla ilgili. Ama suçlu olmadan önce her hangi bir suç unsuru ortada yokken adım adım takip ederek nerelerde kalındığını, kimlerle görüşüldüğünü takip etmemiz hukuk kuralları içerisinde mümkün değil. Bu nedenle eğer umuma ait yerlerde kalmışsa bununla ilgili kayıtları çıkaracağız" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim