• BIST 9673.93
  • Altın 2504.672
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.8411
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

“Kayseri Türkiye’nin E-ticaret Merkezi”

“Kayseri Türkiye’nin E-ticaret Merkezi”
Başkan Memduh Büyükkılıç: "Kayseri Serbest Bölgesi'nin Kayseri ve İç Anadolu Bölgesi için bir şanstır. Ekonomiye katkısının yanında, sağlamış...

Başkan Memduh Büyükkılıç: "Kayseri Serbest Bölgesi'nin Kayseri ve İç Anadolu Bölgesi için bir şanstır. Ekonomiye katkısının yanında, sağlamış olduğu istihdam bunun en güzel göstergesidir."

Kayseri Serbest Bölgesi Aş. Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Serbest Bölgesinin artık dünyanın ilgisini çeken bir üretim merkezi olduğunu ve gelecekte ticaretin merkezi olacağını söyledi.

Türkiye ile Çin arasında ilk kez gerçekleştirilecek olan İpek Yolu e-ticaret anlaşması için Kayseri Serbest Bölgesi şu anda aday gösterildiğini belirten Kayseri Serbest Bölgesi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, TCDD Genel Müdürü Ömer Yıldız, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Erdem Direkler, TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Murtazaoğlu,Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Karayolları 6. Bölge Müdürü Mustafa Karademir ve TOBB Başkan Danışmanı Sarp Kalkan ile toplantı gerçekleştirildiğini kaydetti.

Kayseri Serbest Bölgesi 7 milyon m2 alan üzerinde kurulu

Kayseri Serbest Bölgesi'nin sadece Kayseri için değil İç Anadolu için büyük bir kazanç olduğunu ifade eden Serbest Bölgesi A.Ş. Yönetim Kurulu BaşkanıMemduh Büyükkılıç "Kayseri Serbest Bölgesi artık kendini aşan bir üretim merkezi olmuştur. Çünkü hem dünya teknolojileri ile yarışacak olan üretim tesisleri birer birer hizmete açıldığı gibi bu tesisler bir dünya markası olma yolundadır. Teknolojiye yatırım yapılmaktadır. 115 firma tarafından 216 milyon $ "lık yatırım yapılmıştır. 2014 yılında 806.459 $ ile, Kayseri ihracatın % 16 Serbest Bölge şirketlerince gerçekleştirilmiştir. Bu çok büyük bir orandır. Bu avantajlar dünya ekonomisin dikkatini çekmiş olup, Çin ile yapılacak ticarette e- ticaretin merkezi olacaktır. Bu Kayseri için değil Anadolu ve Türkiye için bir kazançtır " dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka yaptığı açıklamada "Kayseri serbest bölgesi vasıtasıyla kobilerin e-ticaret ile ihracat yapmasının sağlanacağını ve ayrıca belediye katkıları ile oluşturulan lojistik merkezin Kayseri için bir kazanç olduğunu bundan dolayı da Melikgazi Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç'a teşekkür ettiklerini söyledi.

Dünya merkezi olması yönünde çalışmalar

Serbest Bölge Yönetim Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Serbest Bölgesine özel demiryolu ağı, lojistik merkez ve depolar inşa edilerek avantaj sağlandığını sözlerine ekledi.

“Kayseri Türkiye’nin E-ticaret Merkezi”

“Kayseri Türkiye’nin E-ticaret Merkezi”

“Kayseri Türkiye’nin E-ticaret Merkezi”

“Kayseri Türkiye’nin E-ticaret Merkezi”

“Kayseri Türkiye’nin E-ticaret Merkezi”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim