• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Kayseri TOHM Sporcuları Madalyaya Doymuyor

Kayseri TOHM Sporcuları Madalyaya Doymuyor
Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kasım 2013'te Kayseri'de hizmete açılan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) sayesinde yüzme branşındaki madalya sayısının...

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kasım 2013'te Kayseri'de hizmete açılan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) sayesinde yüzme branşındaki madalya sayısının 2 yıl içerisinde yüzde 28 bin 900 artışla 4'ten 1.260'a ulaştığını açıkladı.

Vali Düzgün, yaptığı açıklamada, Kayseri'de; spor, eğitim, sağlık ve sosyal faaliyetleri içeren Olimpik Başarı Programı kapsamında Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi açılışını 2013 yılı sonunda yaptıklarını hatırlattı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan merkezin 2 yılı aşan bir sürede önemli başarılara imza attığını belirten Vali Düzgün, madalya olarak dönen bu başarıların kent adına önemli bir övünç kaynağı haline geldiğini kaydetti.

Milli Takımada sporcu gönderen Kayseri TOHM'un açılışında "Olimpiyat Hazırlık Merkezinden daha pek çok gencimiz yetişerek ulusal ve uluslararası müsabakalardan madalyalar ile döneceklerdir" temennisinde bulunduğunu hatırlatarak bu başarının yakalanmasının kendisini ayrıca mutlu ettiğini anlatan Vali Düzgün, yüzme sporcularının ulusal müsabakalarda 476'sı altın olmak üzere toplamda 1.260 madalyaya ulaştığı bilgisini verdi.

Kayseri'de açılan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezinin yüzme, atletizm ve taekwondo branşlarında gençleri olimpiyatlara hazırladığını söyleyen Vali Düzgün, "Kayseri'nin yüzme branşındaki madalya sayısı 4'tü. Merkezimizin devreye girmesiyle birlikte disiplinli bir çalışma sonrası madalya sayımız 2014'te 524'e ulaştı. 2015 yılında ise madalya sayımız 476'sı altın olmak üzere 1260'a ulaştı. Başarılarından dolayı yönetici, antrenör ve sporcularımızı tebrik ediyorum" dedi.

İstanbul'da yapılan Yüzme Milli Takım Seçme Yarışmalarında Kayseri Olimpiyatlar Hazırlık Merkezi sporcularından Buse Alemdar ve Fatma Sude Yıldız'ın elde ettikleri derecelerle Milli Takım'a seçildiklerini belirten Vali Düzgün, bu iki sporcunun Kayseri'den Yüzme Milli takımına giden ilk sporcular olduklarını ifade etti.

Vali Düzgün, Atletizm branşında da 2015 yılında 25'i altın olmak üzere 34 sporcunun madalya kazandığını da dile getirdi.

Kayseri Olimpiyat Hazırlık Merkezi ile aynı zamanda gençlerin beden ve ruh sağlığını korumak, sosyo-kültürel gelişimlerini desteklemek, ilgili alanları doğrultusunda eğitimlerine katkı sağlamak ve beceri kazandırmanın amaçlandığını belirten Vali Düzgün, gençleri kötü alışkanlıklardan korumak için kültür - sanat ve spor merkezlerine yönlendirilmesinin sağlandığını söyledi.

Kayseri TOHM Sporcuları Madalyaya Doymuyor

Kayseri TOHM Sporcuları Madalyaya Doymuyor

Kayseri TOHM Sporcuları Madalyaya Doymuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim