• BIST 9693.46
  • Altın 2509.141
  • Dolar 32.5708
  • Euro 34.7831
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Kayseri TDP Sosyal Medyanın Kullanımını Öğrencilerle Konuştu

Kayseri TDP Sosyal Medyanın Kullanımını Öğrencilerle Konuştu
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri "Öğrenciler Geleceğimizdir Projesi" kapsamında İncesu ilçesindeki...

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri "Öğrenciler Geleceğimizdir Projesi" kapsamında İncesu ilçesindeki öğrencilere sosyal medyanın amaç dışı kullanımı ve zararları hakkında bilgilendirme yaptı.

Yaklaşık 350 öğrenci ve Okul İdarecilerin de katıldığı ve sosyal medyanın doğru kullanılmaması durumunda yaşanan ve yaşanabilecek olayların da örnek gösterilerek anlatıldığı bilgilendirme toplantısında TDP Polisleri; sosyal medyanın zararlarının en önemlisinin kişinin toplumdan uzaklaşması olduğunu ifade etti. TDP görevlileri; Ne kadar adında "sosyal" geçse de aslında dijital dünyanın kişileri yalnızlaştırdığını, bu sayede insanların aileyle ve arkadaşlarla geçirilen sürelerin kısaldığını ve git gide toplumdan uzaklaşılmasına neden olduğunu belirtti.

TDP Polisleri, bireylerin özellikle ergenlik dönemlerinde kendilerine yetişkin gibi davranılmasını istemeleri, yetişkin olarak görülmeyen gençlerin sosyal medya üzerinden aradıklarını bulduklarını sanarak kötü niyetli insanlar tarafından kandırılabileceklerini ve günümüzde bu tür suiistimallerin oldukça sık görüldüğünden dolayı öğrencilerin sosyal medyayı doğru kullanmaları gerektiğini vurguladı.

Öğrencilerin ve diğer katılımcıların ilgiyle izlediği bilgilendirme toplantısı sonrasında öğrenciler sosyal medyanın kullanımı konusunda bilmedikleri bazı zararlı şeyleri burada öğrendiklerini belirterek, bundan sonra daha da dikkatli olacaklarını dile getirerek düzenlenen toplantının kendileri açısından çok yararlı olduğunu dile getirdiler.

Okul İdarecileri, öğrenciler ve veliler de Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan bu tür bilgilendirme çalışmalarından memnun kalındığını ifade ederek Kayseri İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular nezdinde Emniyet Müdürlüğü çalışanlarına teşekkürlerini iletti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim