• BIST 9717.77
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C
  • İzmir 28 °C

Kayseri Şeker’in; Sarıoğlan Çiftçileri İle Yapılan Arabaşı İkramına Yoğun Katılım

Kayseri Şeker’in; Sarıoğlan Çiftçileri İle Yapılan Arabaşı İkramına Yoğun Katılım
Sarıoğlan Ziraat Odası, Sarıoğlan Çiftçileri, ilçe protokolü ve Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri ile Kayseri Şeker Yöneticilerini arabaşı sofrasında...

Sarıoğlan Ziraat Odası, Sarıoğlan Çiftçileri, ilçe protokolü ve Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri ile Kayseri Şeker Yöneticilerini arabaşı sofrasında buluşturdu. İlgi yoğun olunca arabaşı ikramı, toplantı salonunda yapıldı.

Sarıoğlan Ziraat Odası Başkanı Burhan Akdoğan'ın davetine; Sarıoğlan Kaymakamı Hasan Doğan, Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Üyesi Hurşit Dede, Pancar Kooperatifi Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Güntay, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Kooperatif Müdürü İsmet Aksoy, Sulama Birlik Başkanı Metin Aka, Sarıoğlan- Palas Taşıyıcılar Birliği Başkanı İsmail Çatalkaya, Sarıoğlan Süt Birliği Başkanı Lütfü Ünsal, pancar çiftçileri katıldı.

Arabaşı geleneği ile ilgili olarak konuşan Sarıoğlan Kaymakamı Hasan Doğan; "Kayseri, Sivas, Yozgat ve Kırşehir hepsi arabaşı bize ait derler ama arabaşı, Orta Anadolu'nun yöresel bir yemeğidir. Güzelliği ise hiçbir yemekte bu kadar fazla kişi buluşmaz. İster resmi ister ailecek olsun insanları bir araya getirir. Aynen kışın sobanın yanında toplanıldığı gibi" dedi.

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız ise, "Değerli başkanımız bölgemize geldiği zaman hem çiftçimizi bilgilendiriyor. Hem de birlik beraberlik sağlanıyor. Bunun sık sık olmasını tavsiye ederim. Çiftçilerin pancar paraları dağılınca insanlar da canlanıyor. Buradaki nüfus kaybını önlemek için sayın başkanımızdan bizim isteğimiz bu bölgeye bir yatırım yapmasıdır. Başkanımız bize yardımcı olacaklar. Bu konuyla ilgili olarak yer tahsisi için uğraşıyoruz. Talebimiz büyükşehir belediyesi komisyonuna gönderildi. Haseki Başkan da konuyla ilgilendi. Biz başkanımıza söz verdik. İnşallah bu işi yetiştireceğiz" diye konuştu.

Çiftçilerden Emre Akin, 5-6 senedir pancar ektiğini söyleyerek, "Buranın genç çiftçilerindenim. Bundan önce hamallık bile yaptım. Çok şükür pancarın parasını kazanıyorum. Şu an iki tane çift çeker motorum var. Ahırda 30 tane hayvanım var. Kurulu düzenim var. Evim barkım iyi. Ben bunları pancardan kazandım. Bunu önce Allah'ıma sonra Hüseyin Akay Başkanıma borçluyum. Bu işte çalışana para var. Başkanım da çalışanın emeğinin karşılığını veriyor. Başkanımın 10 lira fiyat artışı beni 20 bin TL olumlu etkiledi. Allah razı olsun" ifadesinde bulundu.

Sarıoğlan çiftçilerinden Yusuf Başer de, "2 yılda 200 dekar pancar ektim. Pancar sayesinde paraya para kattım. 40 dekar tarla aldım. Traktör aldım. Üç bin adet sulama borum var. Su kaybım yok tarlamı sistemli suluyorum parayı öyle kazanıyorum. Bir oğlum var 270 dekar yeri suluyor. Şirketimiz bize gübre verdi. Yeri geldi mühendislerimiz tarlamızı incelediler. Hangi tarlaya ne atılır ne kullanılır hepsini öğrendik. Pancar altından pahalı. Artık altın olayı bitti. Şimdi pancar ekip de para kazanmıyorum diyen yalan söyler. Eskiden pancar şirketinden bankaya gittiğimizde bankacı bize temlik yok deyip bizi kovardı. Şimdi düşük faizden temlik alabiliyoruz" diye konuştu.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, "Kayseri Şeker'de 5 sene önceki durum tamamen değişti. Biz beş senedir burada toplantılar yaparız. Bu sene inşallah o eğitim çalışmalarını tekrardan yapacağız. O toplantılarda daha geniş çiftçi katılımıyla meselelerimizi değerlendireceğiz. Beş sene önce konuştuğumuz konularla bugün ki konuştuğumuz konular o kadar çok farklılık oluşturdu ki, bu tabi ki nasıl bir gelişme içerisinde olduğumuzun bir göstergesidir. Eğer bu anlayış bu birliktelik bu birlik beraberlik, bu ciddiyet, bu disiplin bu güzel çalışma devam edecek olursa eminim ki beş sene sonra konuşacağımız konular yine farklılaşacak.

Allah'a şükür geçmişten alınan o ağar borç mirası ortadan kalktı ve 2015 yılı yatırımın başlangıç yılı ilan edildi" dedi.

Akay, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Kayseri, Sivas ve Yozgat orta Anadolu bölgesi Nevşehir'in bir kısmında bizim ölçümüzde yatırım yapan bir kuruluşu göremeyebiliriz. Bu bizim geldiğimiz noktanın bir göstergesidir. Şimdi elimizdeki bu yatırımları son hızla tamamlamaya çalışıyoruz. Şarkışla da 20 bin tonluk Boğazlıyan da 40 bin tonluk ve Develide de 20 bin tonluk olmak üzere 80 bin tonluk lisanslı deponun temeli atılmıştı ve inşallah bu önümüzde ki haziran ayının sonuna yetişmek üzere arkadaşlarımız son hızla çalışıyorlar. Kar'da kış'ta bu inşaatlarımız devam ettiriyoruz.

Şarkışla da dört ayda önce bölge müdürlüğü depo ve tarım market inşaatı başlatmıştık. Dört ayda onu bitirdik. Tabi Kayseri şeker böyle bir güce geldi. Bize düşen bu gücü doğru bir şekilde yönetmek. Elimizdeki kaynakları doğru bir şekilde kullanmak doğru yatırımlar yapmak. Bizim kullandığımız her bir kuruş sizin paranızdır onun için de biz her bir kuruşu harcarken on kere düşünüyoruz. On kere düşünüyoruz demek işimizi geciktiriyoruz anlamına gelmez. İşimizi en hızlı şekilde yapıyoruz. Ama bunun sorumluluğunu hissediyoruz taşıyoruz. Bunun vebalinden korkuyoruz. Yanlış yapılacak bir yatırımın yanlış atılacak bir adımın hem bu fabrikaya zarar vereceğini hem de siz çiftçilerimize zarar vereceğini biliyoruz. Onun için de Cenab-ı Allah'a hep dua ediyoruz. Doğru kararlar vermek, ferasetli olmak, doğru adımlar atmak, size daha iyi daha başarılı hizmet yapmak için bize yardımcı olması için duada ediyoruz. Her zaman sizin duanızı da talep ediyoruz zaten. Ve bugünkü geldiğimiz noktada zaten sizin bu dualarınızın bereketini kesinlikle hissediyoruz."

Kayseri Şeker’in; Sarıoğlan Çiftçileri İle Yapılan Arabaşı İkramına Yoğun Katılım

Kayseri Şeker’in; Sarıoğlan Çiftçileri İle Yapılan Arabaşı İkramına Yoğun Katılım

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim