• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Kayseri Şeker’in Milli Güreşçi Nasuh Akar’ın Yiğitler Köyünde Düzenlediği Pancar Ekim Gününe İlçe Protokolü De Tam Kadro Katıldı

Kayseri Şeker’in Milli Güreşçi Nasuh Akar’ın Yiğitler Köyünde Düzenlediği Pancar Ekim Gününe İlçe Protokolü De Tam Kadro Katıldı
Yozgat ilinin Yenifakılı ilçesine bağlı ve eski adı Sorsavuş olan ancak Milli güreşçi Nasuh Akar'ın (1922-1984), 1946 Stokholm, 1949 İstanbul Avrupa...

Yozgat ilinin Yenifakılı ilçesine bağlı ve eski adı Sorsavuş olan ancak Milli güreşçi Nasuh Akar'ın (1922-1984), 1946 Stokholm, 1949 İstanbul Avrupa Şampiyonaları'nda, 1948 Londra Olimpiyatları'nda ve 1951 Helsinki Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etmesinden sonra Yiğitler ismini alan köydeki pancar ekim törenine, Yenifakılı Kaymakamı Mustan Barış İşler, İlçe protokolü, Kayseri Pancar Kooperatifi ve Kayseri Şeker Fabrikası yönetim kurulu üyeleri ile çiftçiler iştirak etti.

Yiğitler köyündeki Muhtar Hamdi Okur'un tarlasında yapılan pancar ekim töreninde konuşan, Kayseri Şekerin şeker pancarında ki polar oranını yükseltme kampanyasına tam destek verdiklerini açıklayan Yenifakılı kaymakamı Mustan Barış İşler; "Biz köylü vatandaşlarımızla Kayseri Şeker yöneticilerini köylerimizde ekim günlerinde görmekten ve desteklerinden çok mutluyuz. Kayseri Şeker'in örnek uygulamalarından ve çiftçimize olan desteklerinden enerji alıyoruz.

Bu yıl inşallah şeker pancarında bir önceki yıla göre polar oranımızı yükselteceğiz. Kayseri Şeker tarafından bu konu ile ilgili eğitimler verilerek çiftçilerimiz bilinçlendirildi. İnşallah bu yıl artı bir gayretle bunun sonucuna alacağız. Ben Kayseri Şeker'i yakından takip ediyorum. Türkiye de gerçekten üretim oranı ve niteliği ile adından söz ettiren bir kurumdur" dedi.

Yenifakılı Ziraat Odası Başkanı Ender Taflıoğlu ise, "Kayseri Şeker'in çiftçilerimize sağlamış olduğu desteklerden dolayı Başkanımıza ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. 2016 Pancar kampanya döneminin bereketli bir yıl olmasını diliyorum" diye konuştu.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay pancar ekim töreninde yapmış olduğu konuşmada; "Yiğitler köyü ismini rahmetlik Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu Nasuh Akar'ın aldığını öğrendik ve mutlu olduk. Tabi Yiğitlik sadece Güçle ifade edilmez. misafirperverlik, güler yüzlülük, hoşsohbet de yiğitliğin özelliğindendir. Biz bu özellikleri buradaki insanlarımızda fazlasıyla görüyoruz.

Bu organizasyonların bizim açımızdan çok anlamı var. Biz çiftçimize değer veriyoruz. Bu toplantılar çiftçimize verdiğimiz değerin ve şeker pancarına atfedilen bir önemin ifadesidir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da pancar ekim kampanyasını başlatmış bulunmaktayız. İnşallah Çiftçilerimize hayırlar bereketler getirmesini temenni ediyoruz. Ama Cenabı Allah'tan dua ile istemenin yanında biz de insan olarak üzerimize düşen uygulamaları layıkıyla yapmamız lazım.

Bu yıl özellikle şeker pancarındaki şeker oranının ve verimin artırılması için seferberlik yılı ilan ettik. Bu bizim, çiftçimiz ve fabrikamız açısından çok önemlidir. Çünkü biz Kayseri Şeker olarak Türkiye'de en iyi konuma geldiğimizi biliyoruz. Artık bundan sonra Avrupa ve Dünya ile yarış yapmamız lazım bu yarışa başlayabilmek ve başarılı olabilmek için de onların seviyesinde üretim gerçekleştirmek gerekiyor. Tarlada o üretimi başarmak gerekiyor. Onun için bu konuda bu tür faaliyetlere önem verdiğimizin bilinmesi ve çiftçimizin de gereken gayretleri göstermesi açısından bu tür faaliyetlerin katkısının olacağını düşünüyoruz. Başta Kaymakamımız ve diğer yönetici arkadaşlarımızın bu etkinliklerimize iştiraki çiftçilerimize, çalışan arkadaşlarımıza moral ve motivasyon veriyor. O nedenle ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Yenifakılı yiğitler köyü pancar ekim gününe Yenifakılı Kaymakamı Mustan Barış İşler, İl Genel Meclis üyeleri Ramazan Aslan Cevdet Aslan, Müftü Abdullah Vurucu, Milli Eğitim Müdürü Adem Çete, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Yönetim kurulu üyelerinden Harun Halıcı, Denetim Kurulu Üyelerinden, Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Genel Müdür Yardımcıları Osman Canıtez, Bilal Karaköse, Ziraat Mühendisleri, Yenifakılı Ziraat Odası Başkanı Ender Taflıoğlu, çiftçiler ve diğer yetkililer katıldı.

Kayseri Şeker’in Milli Güreşçi Nasuh Akar’ın Yiğitler Köyünde Düzenlediği Pancar Ekim Gününe İlçe Protokolü De Tam Kadro Katıldı

Kayseri Şeker’in Milli Güreşçi Nasuh Akar’ın Yiğitler Köyünde Düzenlediği Pancar Ekim Gününe İlçe Protokolü De Tam Kadro Katıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim