• BIST 9094.18
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Kayseri Şeker’in Bünyan’da Pancar Ekim Töreni Ekinciler Köyünde Yapıldı

Kayseri Şeker’in Bünyan’da Pancar Ekim Töreni Ekinciler Köyünde Yapıldı
Kayseri Şeker'in Bünyan'daki pancar ekim töreni Kayseri Şeker yöneticileri ve ilçe protokolünün de katılımıyla Ekinciler Köyünde yapıldı.

Kayseri Şeker'in Bünyan'daki pancar ekim töreni Kayseri Şeker yöneticileri ve ilçe protokolünün de katılımıyla Ekinciler Köyünde yapıldı.

Pancar ekim töreninde konuşan Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, "Ekinciler mahallesi muhtarı ve değerli çiftçi kardeşlerimizin tohumun toprakla buluşması ile ilgili bir etkinlik var. Ben bereketli bir yıl olmasını, çiftçilerimizin alın terinin karşılığının bol bereket olarak dönmesini cenabı Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

Ekinciler Muhtarı Osman Parlak ise, "1986 yılından beri pancar ekiyorum. Pancar ekim işi dede mesleğimiz. Sağ olsun fabrikamız özel gübre çıkarttırıyorlar. Ziraat mühendislerimiz, Bölge müdürlerimiz gerekse sürekli bizi kontrol altında tutup, bizi yönlendiriyorlar. Bizde münavebeye uymaya çalışıyoruz. Münavebe ile şeker oranını inşallah üst seviyeye çıkaracağız. Geçen yıl şeker oranımızın ortalaması 18 idi. İnşallah bu yıl amacımız 22 ye çıkarmak. Başkanımız yüzümüzü güldürüyor, yöneticilerimiz, bölge müdürlerimiz gelip hem ekmeğimizi paylaşıyor hem de bizi destekliyorlar Allah onlardan razı olsun" diye konuştu.

Ekinciler çiftçisi Adem Karataş, da, "50 yıldır pancar ekicisiyim. Grup başkanlığı yaptım halen devam ediyorum 60 dekar pancar ektim. Şeker oranlarını artırma seferberliği kampanyasına bize verilen bilgiler doğrultusunda çalışıyoruz. Şeker oranını arttıracağız inşallah. Fabrikamız ve yönetimimiz sağ olsunlar çiftçiye çok değer veriyorlar. Çok ciddi çalışmalar yapıyorlar" ifadesinde bulundu.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, "Bünyan Belediye Başkanımız, Ziraat Odası Başkanımız, bizim yönetim kurulu üyelerimiz ve çiftçilerimizle hep birlikteyiz. Bugün ekincilerde pancar ekim törenini gerçekleştiriyoruz. Diğer köylerimizde yaptığımız gibi bu işin önemine, çiftçimizin yaptığı işe verdiğimiz bir değer olarak böyle bir tören icra ediyoruz. Allah hayırlı ve bereketli eylesin. Kazasız belasız tamamına erdirmeyi nasip eylesin. Biz dualarla, tekbirlerle toprağa tohumu atıyoruz. İnşallah cenabı Allah'ta bize bol rahmet bereket nasip eder. Bu sayede çiftçimiz ağız tadıyla bir gelir elde eder. Bu sene Kayseri Şeker ve çiftçisi olarak önemli bir hedef ortaya koyduk. Bu hedef pancar oranı ile şeker oranının artırılması hedefi. Bu hedefi gerçekleştirmek açısından işimize daha sıkı sarılacağız ve her türlü tedbiri alarak bunu gerçekleştireceğiz. Bunu gerçekleştirmek demek, bölge çiftçisinin daha fazla gelir elde etmesi ve Türkiye'deki şeker sektörüne daha fazla katkı sağlaması demektir. Biz öncelikle bu konuda çiftçilerimize, onların çaba ve gayretlerine güveniyoruz. Bundan sonrası da cenabı Allah'ın vereceği berekete kalıyor. Hayırlısıyla pancarımızı en iyi şekilde yetiştirip sonuçlandıracağız" dedi.

Okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan dualar sonrasında tekbirler ve salavatlar eşliğinde pancar tohumları toprakla buluşturuldu.

Bünyan Ekinciler köyündeki Osman Parlak'ın pancar tarlasında yapılan Pancar ekim törenine; Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim kurulu Başkanı Turhan Özer, Bahçelik Sulama Birliği Başkanı İbrahim Ülker, Bünyan Ziraat Odası Başkanı Lütfü Özsolak, Bünyan Esnaf Odası başkanı Hacı Özay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim kurulu üyesi Hurşit Dede, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli ve Ekinciler, Köprübaşı, Ağcalı, Kızılören Köyü çiftçileri katıldılar.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim