• BIST 9079.97
  • Altın 2323.296
  • Dolar 32.3427
  • Euro 34.8336
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Kayseri Şeker’in Arabaşı Toplantıları 2 Ay’da Bin Çiftçi İle Buluşmaya Vesile Oldu

Kayseri Şeker’in Arabaşı Toplantıları 2 Ay’da Bin Çiftçi İle Buluşmaya Vesile Oldu
Kayseri Şeker tarafından uzun kış gecelerini değerlendirmek, çiftçilerle sohbet ortamında bir araya gelerek yöneticilerle çiftçilerin kaynaşmasını...

Kayseri Şeker tarafından uzun kış gecelerini değerlendirmek, çiftçilerle sohbet ortamında bir araya gelerek yöneticilerle çiftçilerin kaynaşmasını sağlamak, aynı zamanda kültürel bir mirası da yaşatmak adına düzenlenen arabaşı toplantıları 12 bölgede 40 köyde yaklaşık iki ay süreyle devam etti.

Kayseri Şeker arabaşı programlarında Yönetim Kurulu üyeleri, Genel Müdür, Genel Müdür yardımcıları, Ziraat Müdürleri, Bölge Müdürleri, Kooperatif yetkilileri de hazır bulunarak Çiftçiler tarafından iletilen sorunların anında çözülmesine katkı sağlandığı belirtildi.

Kayseri Şeker arabaşı toplantılarının 2016 yılı finali Yahyalı ilçesi Kocahacılı köyünde yapıldı. Muhtar Zeki Yılmaz'ın evinde yapılan toplantıya Kayseri Pancar Kooperatif Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Üyelerinden Hurşit Dede, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Kooperatif Müdürü İsmet Aksoy, Genel Müdür Yardımcısı Osman Canıtez, Musahacılı Köyü Muhtarı Mahmut Şen, Yerköy Muhtarı Hacı Yusuf Şahin, Kocahacılı ve civar köylerden çiftçiler de katıldılar.

Kocahacılı Köyünde Muhtar Zeki Yılmaz Kayseri Şeker tarafından başlatılan arabaşı buluşmalarının finalinin Kocahacılı'da yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Muhtar Zeki Yılmaz, Kayseri Şeker'in ve Kayseri Şeker çiftçisinin geldiği durumu da değerlendirerek, "Eskiden pancarı mibzerle ektiğimiz zaman ekim parasını ne zaman alacağız diye düşünürdük. Bu arada avans yetmezdi temlik beklerdik. Temlik için giderdik bankalar vermez, Kayseri'ye temlik için 3 defa giden arkadaşlar olurdu. Pancar parasının da Nisan 29 demeden vermezlerdi. Şimdi gerçekten her şey dört dörtlük. Başkanımız örnek uygulamalarıyla bizi her zaman şaşırttı. Daha önceki Başkan yada adayları stat "ta görürdük. Şimdi bu işler seçimle oluyor. İstediğin kişiye hür bir şekilde oyunu verebiliyorsun" diye konuştu.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; Kayseri Şeker tarafından geleneksel hale getirilen ve çiftçiler tarafından organize edilen arabaşı toplantılarına gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Akay, bu toplantıların aynı zamanda bir eğitim toplantısı şeklinde gerçekleştiğini söyleyerek, "2016 yılında arabaşı vesilesi ile gerçekleşen toplantılarımıza, Sayın Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız, Birlik Başkanları, Muhtarlar, Oda Başkanları ve Siyasilerin yanı sıra Kayseri ve civardaki basın mensupları da katıldı.

Bizim atasözlerimizden birisinde denir ki; gönül ne kahve ister ne kahvehane, gönül sohbet ister kahve bahane. Bizim de dertleşmek, konuşmak, sohbet etmek için arabaşı vesile oldu. Bizim çiftçimiz gani gönüllü olduğu için ikram etmeden de rahat edemiyor. Onun için evini, barkını, gönlünü bize açıyor. Arabaşı vesilesi ile bir araya geliyoruz. Konularımızı tartışıyor, gelecek ile ilgili planlarımızı konuşuyoruz. Varsa sorunlarımız onların çözümünü hep beraber ortaya koyuyoruz. Bunlar aynı zamanda bir istişare ve bir yönüyle de eğitim toplantısı oluyor. Biz de bilmediklerimizi bu vesile ile öğreniyoruz ya da bildiklerimizi bir şekilde anlatmaya çalışıyoruz. Bunun sonucunda da birliğimiz beraberliğimiz daha da pekişiyor. Onun yanında işimizle ilgili eksiklerimizi de giderme imkânımız oluyor" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim