• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Kayseri Şeker’in 3.gençlik Buluşmasına Yoğun İlgi

Kayseri Şeker’in 3.gençlik Buluşmasına Yoğun İlgi
Yüksek tahsilini yapan çiftçi çocuklarının yanı sıra emekli ve çalışanlar ile şehit ve gazi çocuklarından 2015-2016 eğitim yılında 950 öğrenciye...

Yüksek tahsilini yapan çiftçi çocuklarının yanı sıra emekli ve çalışanlar ile şehit ve gazi çocuklarından 2015-2016 eğitim yılında 950 öğrenciye burs veren Kayseri Şeker Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından üçüncüsü organize edilen Şeker Gençlik buluşmaları şölene dönüştü. 300 öğrencinin katıldığı etkinliğe veliler de yoğun ilgi gösterdiler.

Şeker Gençlik buluşmasında Üniversite öğrencilerine hitaben konuşan Kayseri Eğitim ve Sağlık Vakfı Onursal Başkanı ve Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Mehmet Akif Ersoy'un Safahat eserinin geleceğimize de ışık tutacak bir kitap olduğunu düşünülerek Şeker gençlik buluşmasına katılan tüm öğrencilere hediye edildiğini belirtti.

Başkan Akay tüm gençlerin milli şuurla yetişmesinin devlete ve millete daha fazla sahip çıkılmasına katkı sağlaması gerektiğine dikkat çekerek, Mehmet Akif Ersoy'un "Ben ki evet Arnavut'um" şiirinin bu günlerde ülke insanının en çok ihtiyacının olduğu birlik ve beraberliğe ışık tutacak bir şiir olduğunu belirterek şiirden bir dörtlük okudu.

Başkan Akay, "ben Arnavutum, Kürdüm, Lazım, Çerkezim, diyerek ayrıştırmanın bu millete ve vatana ne kadar zarar vereceğini o zamandan ifade etmiş.

Onun için bugün ayrışma, insanlarımızı ayrıştırma zamanı değil. Elbette ki bu devlete, millete kastedenler ile devletimiz en güçlü mücadeleyi sürdürecek. Kansa kan, cansa can bu mücadele verilecek. Asırlar öncesinden 1071 yılından beri bu topraklarda bunlar olmuş zaten. Bu topraklar dünyanın en kıymetli topraklarıdır. Buraya sahip olmak, burada varlığını sürdürmek kolay değil.

Cenabı Allah bu ülkeyi bize lütfetmiş. Onun için bu milletin görevi sadece kendi topraklarını korumak değil, yakın coğrafyada ki insanlara yardımcı olmak, katkı sağlamak da bizim görevimizdir. Orta doğu, Kafkaslar, Balkanlar, Orta Asya hatta Afrika bizim gönül coğrafyamıza giriyor. Buraların hepsi bizim kanatlarımızın altına sığınmaya çalışıyor. Biz onlara kanatlarımızın altında yer vermek ve onların da insanca yaşamaları için millet olarak devlet olarak güçlü olmak zorundayız. Bu kendiliğinden olmaz önce sizin gibi gençleri bu duygu ve düşüncelere uygun olarak yetiştirebilmemiz lazım. Biz bu anlayış içerisinde bu katkıyı sağlamaya çalışıyoruz dedi.

Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Ülkemizin çeşitli Üniversitelerinde Yüksek tahsilini gören bu öğrenci topluluğunu görünce ayrı bir gurur duyduk. Yaptığımız işin ne kadar doğru bir iş olduğunu bir kez daha gördük. Kayseri Şeker olarak bizim işimiz sadece şeker üretmek değil, kendimizi bölgede katma değer yaratarak çiftçimizi köyünde tutan tek unsur olarak görüyoruz. Katma değer oluşturan bu sektör doğru yönetildiği zaman geri dönüşü bölgeye ve sizlere oluyor. Yaklaşık 1 milyon TL vakfa para aktararak sizlere faydalı olmaya çalışıyoruz. Hepinize katılımlarınız için teşekkür ediyorum" dedi.

Kayseri şeker sosyal tesislerinde yapılan ve 300 öğrencinin katıldığı 3.Şeker Gençlik buluşmasına, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Yönetim kurulu üyeleri İlhan Argun, Harun Halıcı, Nizamettin Çatak, Denetim Kurulu Üyelerinden Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın, Yönetim kurulu üyelerinden Hurşit Dede, Abdulkadir Güneş, Niğmetullah Sevim, Halis Lektemur, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Vakıf Yöneticileri, Genel Müdür yardımcıları, Kayseri Pancar Kooperatifi Müdürü İsmet Aksoy, Öğrenciler ve velileri katıldı. Yapılan konuşmalar sonrasında Başkan Akay'a Öğrenciler tarafından çiçek ve Osmanlı tuğrası hediye edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim