• BIST 9693.46
  • Altın 2507.371
  • Dolar 32.576
  • Euro 34.7718
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Kayseri Şeker Yöneticileri Pandoğa Çiftliğini Ziyaret Etti

Kayseri Şeker Yöneticileri Pandoğa Çiftliğini Ziyaret Etti
Kayseri Şeker yöneticileri Kayseri Şeker'in iştiraklerinden olan Pandoğa Gebe Düve ve Süt Üretim tesislerinde incelemelerde bulunarak çiftlikteki sürü...

Kayseri Şeker yöneticileri Kayseri Şeker'in iştiraklerinden olan Pandoğa Gebe Düve ve Süt Üretim tesislerinde incelemelerde bulunarak çiftlikteki sürü varlığı, çiftliğin şu andaki konumu ve geleceğe ilişkin yapılması planlanan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldılar.

Yapılan bilgilendirmede Pandoğa Gebe Düve ve Süt Üretim tesislerinde 1650 büyükbaş hayvan bulunduğu ve 2016 yılında mevcut sürü varlığının ihtiyacı olan kuru ot, yonca, mısır silajı, yeşil otları kapsayan yaklaşık 4 Bin ton kaba yem ve mısır, arpa, sorgum, yulaf, çavdar, buğday, triticale gibi tahıl taneleri ile buğday, arpa, mısır, çavdar kepekleri gibi değirmencilik yan ürünleri, melas gibi şeker sanayi yan ürünlerinden oluşan kesif yem stoklarının tamamlandığı belirtildi.

Yarı açık işletmede hayvanlar için en uygun hijyen ve çevre koşulları oluşturulup, Kaba yem ihtiyacının genellikle, Erciyes Üniversitesi arazisine ekilen yem bitkileri ve çiftlik çevresindeki ıslah edilen arazilerden elde dilen yem bitkilerinden karşılanarak maliyetlerin azaltılmaya çalışıldığı belirtildi.

Pandoğa tesisleri ziyaretine; Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdulkadir Akdeniz, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker FabrikasıYönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Üyelerden İlhan Argun, Harun Halıcı, Denetim Kurulu Üyelerinden Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu

Başkan Vekili Atilla Yalçın, Üyelerden Hurşit Dede, Abdulkadir Güneş, Niğmetullah Sevim, Halis Lektemur, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli katıldı.

Ziyarette, Pandoğa şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Canıtez, Pandoğa ve Panpet Şirketleri Yönetim Kurulu üyeleri, Şirket Müdürleri ve diğer yetkililer de hazır bulundular.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim