• BIST 9093.9
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Kayseri Şeker, Doğal 2016 Antalya Fuarında

Kayseri Şeker, Doğal 2016 Antalya Fuarında
Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Günleri Fuarı 2016, Antalya'da, 13 yabancı ülke ve Türkiye'nin farklı şehirlerinden marka ve sektör temsilcileri...

Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Günleri Fuarı 2016, Antalya'da, 13 yabancı ülke ve Türkiye'nin farklı şehirlerinden marka ve sektör temsilcileri katılımıyla yapıldı. Doğal ürünlerin de sergilendiği "Doğal 2016" fuarında Kayseri Şeker tarafından; pancar şekerinin beslenmedeki yeri ve sağlık üzerine etkisi anlatıldı.

Yüksek İhtisas Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Günleri'nin Genel Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Rüştü Karaman'ın ev sahipliğinde gerçekleşen fuara, Türkiye Büyük Millet Meclisi Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon Üyesi AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevin Şanlıer, Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan, Doğal 2016 Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Necmi İlhan, Tüm Akdarlar ve Baharatçılar Tıbbı ve Aromatik Bitki Yetiştiricileri Derneği (TABDER) Başkanı Ayhan Ercan, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Pancar Kooperatifi ile Kayseri Şeker Fabrikası yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Türkiye Doğal Beslenme ve sağlıklı Yaşam Günleri 2016 Fuar açılışında konuşan Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, gıda ve sağlık alanında bir bilgi kirliği oluştuğunu bu kirliliği oluşturmanın çok kolay ancak temizlemeye ömür yetmediğini söyledi. Prof. Dr. Mehmet Rüştü Karaman ise doğala dönüşün tüm dünya da popüler olduğunu kaydetti.

Kayseri Şeker'in de stant açarak iştirak ettiği Uluslararası katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Günleri 2016 Fuarına Yurt dışından da AG Source USA, Agrica Kosova Kosova, AGT Foodand Ingridents Canada, Aloecorp Netherlands, Avrupa Sağlık Dergisi Germany, Avrupa Sağlık Turizmi Derneği Avusturya, Bosna-Hersek İş Adamları Derneği Bosniaand Herzegovina, Dividella Switzerland, Fera Laboratory Group UK, Hakan Group BAE, Pannonia BIOS Austria, Prof. Saraçoğlu Bitkisel Tedavi Ürünleri Azerbaija, Trade Scandinavia Sweden firmaları katıldı.

Küresel dünyada insanların sağlıklı beslenmesi, güvenilir gıda, düzenli spor ve çevresel zararların en az düzeye indirilmesi hayati bir konu haline geldiğine dikkat çekilerek tarım, gıda, beslenme, sağlık ve spor konusunda sektörün ileri gelenlerinin bir araya geldiği zirvede, Kayseri Şeker adına Gıda ve Beslenme Konulu programda "Pancar Şekerinin beslenmedeki yeri ve sağlık üzerine etkisi" konusunda Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neriman İnanç sunum yaptı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim