• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Kayseri Şeker Çiftçileri Konya Tarımsal Mekanizasyon Ve Tarla Teknolojileri Fuarında

Kayseri Şeker Çiftçileri Konya Tarımsal Mekanizasyon Ve Tarla Teknolojileri Fuarında
Türk Tarım sektörünün en önemli ve en etkin buluşma noktalarından birisi olan 14. Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı...

Türk Tarım sektörünün en önemli ve en etkin buluşma noktalarından birisi olan 14. Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı 23-27 Mart tarihleri arasında Konya'da açıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarım Kredi Kooperatifleri, TZOB, PANKOBİRLİK, Selçuk Üniversitesi, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Borsası, Ziraat Mühendisleri Odası, KOSGEB, TARMAKBİR, TÜYAP Fuarcılık destekleri ile Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde yapılan Fuara, Kayseri Pancar Kooperatifi ve Kayseri Şeker Fabrikası'nın ortaklaşa düzenlediği organizasyonla Kayseri, Yozgat, Sivas, Nevşehir bölge çiftçileri götürüldü. Fuara çiftçilerle birlikte Kayseri Pancar Kooperatifi ve Kayseri Şeker Fabrikası Yöneticileri de iştirak etti.

Fuar ziyareti esnasında konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyelerinden İlhan Argun; "Bu fuarlar yeni teknoloji, alet ekipman tanıtımı açısından çiftçilerimize çok büyük faydası oluyor. Konya fuarı oturumu, yerleşimi ve alet ekipmanıyla en üst seviyede. Fuarlar herkesin tanıtım yeri oldu çiftçisi, çiftçi olmayanı herkes yoğun ilgi gösteriyor. Kayseri de ki firmalarımızda büyüyor, dünyaya açılıyor bizi böyle yerlerde en iyi şekilde temsil ediyorlar. Şu an Kayseri çiftçisi çok ileri düzeyde Başkanımız Hüseyin Akay'ın gelişi ile birlikte Kayseri Şeker olarak çiftçilerin bu tür aktivitelerinde sürekli yanlarında bulunuyoruz" dedi. Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Üyelerinden Abdulkadir Güneş ise; "Kayseri Şeker sadece pancar üretmiyor şeker üretmiyor, sosyal etkinlerle de çiftçilere katkı sağlıyor. Çiftçilerimiz de bu sosyal etkinliklerden çok memnun kalıyorlar. Kayseri çiftçimizi Konya Tarım fuarına getirerek çiftçilerimizin gelişen teknolojiyi ve yenilikleri yakından takip etmesine katkı sağlıyoruz. Kayserimizde Organize Sanayi Bölgesi içerisinde 200 dekarlık bir yer alındı. İnşallah Kayseri tarım fuarı da fuar mekanı yapıldıktan sonra bölgenin hizmetinde olacaktır" ifadelerini kullandı.

Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Üyelerinden Hurşit Dede de; "Çiftçilerimiz genelde pancar çiftçisi olduğu için Konya tarım Fuarı'nda daha çok pancar söküm makinesi ve Maus (yükleyici) dediğimiz makinelerine ilgi gösteriyorlar. Kayseri Pancar çiftçisi artık bu tür sosyal etkinliklere alışkın Türkiye'nin neresinde ve artık dünyanın neresinde bir fuar var Kayseri Şeker çiftçileri oradalar bu gezilerinin de sonucunu tarlada, verimde ve şeker oranında görüyoruz" diye konuştu.

Gemerek Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Ömer Demir Kayseri Şeker sayesinde nakliye hizmetlerine yeni boyut kazandırdıklarını ifade ederek; "Biz Gemerek taşıyıcılar kooperatifi olarak yönetim kurulu üyelerimizle birlikte geldik. Kooperatifimizde maus makinesi aldık, şimdi de söküm makinesi alacağız. O nedenle söküm makinesi çeşitlerini kontrol ediyoruz. Uygulamasına da geçeceğiz. Kayseri Şeker sayesinde nakliye hizmetlerimizde yeni bir boyut daha kazandırdık. Pancar söküm ve yükleme makinelerini de bünyemize katmaktayız. Bazı nakliyecilerimiz de nakliye işini bırakıp pancar söküm aletlerine başladılar çok da güzel kazanıyorlar" dedi.

Diğer çiftçilerin fuar ile ilgili görüşleri de şu şekilde;

Fehimli Köyü Çiftçisi Seyfi Ali Erciyes; "Konya Tarım Fuarı'nda pancar söküm aletleri en çok dikkatimizi çeken ürünler oldu."

Fehimli köyü çiftçisi Fethi Yıldız; "Fuarı güzel bulduk. Traktör ve tarım ekipmanlarından pulluk, mibzer gibi tarım aletleri pancar ekim ve söküm makineleri dikkatimizi çekti."

Kayseri Çiftçisi Zafer Türkoğlu; "İşimizin çeşidine göre hem büyük hem de küçük traktör kullanıyor bu nedenle Fuarda en çok ilgimizi traktörler çekti."

Kayseri Çiftçisi Mahir Türkoğlu; "Fuarda ilgimi yeni traktörler ve hububat ekim mibzerleri, otu bitkiden ayırt eden bir makine vardı o dikkatimi çekti. Kayseri Şeker yönetimine de bizlerle bu yeniliklerle tanıştırdıkları ve bizi buraya getirdikleri için çok teşekkür ediyorum."

Boğazlıyan Çiftçisi Kemal Cunkur; "Kayseri Şeker Fabrikası yönetimi sağ olsunlar bizi fuara getirerek bilinçlenmemize ve yenilikleri görmemize katkı sağlıyorlar."

Yenifakılı Çiftçisi Sedat Özyurt; "Traktörler ekipmanları ve pancar sökme makinelerini inceledik."

Ebiç Mahallesi Çiftçisi Nihat Doğru; "Fuar çok güzel. Bizi buraya getiren, burada olmamıza vesile olan Başkanımız Hüseyin Akay başta olmak üzere Kayseri Şeker'in yöneticilerine, müdürlerine ve şeflerine çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun onlardan"

Yeşilhisar çiftçisi Erol Sarıkaya fuarda en çok tarım makine ekipmanlarını beğendiklerini söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim