• BIST 8718.11
  • Altın 2241.171
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.1719
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Kayseri Şehir Hastanesi 2018 yılında açılacak ilk hastane olacak

Kayseri Şehir Hastanesi 2018 yılında açılacak ilk hastane olacak
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş ve beraberindeki üst düzey bürokratlar, yapımı devam eden Kayseri Şehir Hastanesi'nde incelemelerde...

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş ve beraberindeki üst düzey bürokratlar, yapımı devam eden Kayseri Şehir Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Müsteşar Gümüş burada yaptığı açıklamada hastanenin, bölgenin önemli merkezlerden biri haline geleceğini ifade ederek yaklaşık 2 ay içerisinde vatandaşın hizmetine sunmayı planladıklarını söyledi.

Kayseri Şehir Hastanesi'nde incelemelerde bulunan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada hastanenin 2018 yılında açılacak ilk hastane olacağını söyledi. Bugün hem mimari hem de teknik açıdan hastaneyi incelediklerini kaydeden Gümüş, "Kayseri Şehir Hastanemizin bugün muayene kabul işlemlerini yani devir teslim işlemlerini başlatıyoruz. Bin 607 yataklı hastanemiz inşallah Kayserimize hayırlar getirecek. Bugün hem mimari açıdan hem teknik açıdan hastaneyi değerlendirecek ekiplerimiz ile buradayız. Ameliyathaneler, poliklinikler değerlendirilmeye başlanacak. Akabinde tıbbi cihazlar da değerlendirilmeye başlandıktan sonra "hizmete hazır hale gelir" onayı olduktan sonra Kayseri'de hizmete bu hastaneyi açacağız" dedi. 2018'de açacakları ilk şehir hastanesinin Kayseri Şehir Hastanesi olacağını vurgulayan Müsteşar Prof. Dr. Eyüp Gümüş; "5. Şehir hastanemiz, daha önce Mersin, Adana Yozgat ve Isparta Şehir Hastanelerimizi hizmete açtık. Kayseri de 2018 yılında ilk açacağımız şehir hastanesi olacak. Zannediyorum 2 ay içerisinde tamamen bu işlemler tamamlandıktan sonra Kayseri'de vatandaşlarımızın hizmetine hastaneyi sunacağız. Hastanemiz 250'ye yakın yoğun bakım yatağı ile birlikte yaklaşık 400 poliklinik ve 45'e yakın ameliyathanesiyle hastanemiz hizmet verecek. Birçok özellikli hizmetleri barındırıyor. Kayseri'nin en üst düzey hastanesi olacak. Diğer hastanelerin taşınmalarını da değerlendiriyoruz. Özellikle Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanemizin hemen hemen tamamı buraya taşınacak. Organizasyonu yaptıktan sonra hem hekim hem personellerin tamamlanmasıyla birlikte hastanemiz bölgede önemli bir merkez haline gelecek. Hem Kayserimize hem ülkemize hem de yurtdışından buraya gelecek olan hastalarımıza hayırlı olmalarını diliyorum" ifadelerini kullandı. 466 bin metrekare kapalı alan 281 bin açık alana kurulu Kayseri Şehir Hastanesi bin 607 yatak kapasitesine sahip olacak.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş'ün temaslarında Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Doç. Dr. Furkan Karabekmez, Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Hüseyin İnceöz, İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, YDA Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan ve bakanlığın üst düzey bürokratları da hazır bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim