• BIST 9056.11
  • Altın 2300.965
  • Dolar 32.313
  • Euro 35.1123
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Kayseri organik beslenecek

Kayseri organik beslenecek
Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Derneği arasında organik tarıma yönelik protokol imzalandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Derneği arasında organik tarıma yönelik protokol imzalandı. Protokol kapsamında Türkiye'de ilk kez "Doğal Bahçe Ürünleri Üretim ve Satış Yerleri" kurulacak. İlki Harikalar Diyarı yanında yapılacak olan "Organik Bahçe'de üretimin baharla birlikte başlaması planlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de ilk kez yapılacak bir uygulamayı daha hayata geçiriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türkiye'de bir ilk olacak organik bahçenin Harikalar Diyarı içinde bulunacağını söyledi. Başkan Çelik, Harikalar Diyarı içinde bulunan Bilim Merkezi ile Hobi Bahçesi arasındaki alanın Doğal Bahçe Ürünleri Üretim ve Satış Yeri olacağını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Derneği Başkanı Oluş Molu ile birlikte Doğal Bahçe Ürünleri Üretim ve Satış Yeri projesi için protokol imzaladı. Protokol kapsamında Büyükşehir Belediyesi'nin alt ve üst yapısını hazırlayacağı alanda organik tarım yapacak vatandaşlara Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Derneği de eğitim desteği verecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, belirlenen bölgedeki 330 metrekarelik 76 adet bahçede üretimi o bölgede oturan ve tarımla uğraşan çiftçilerin yapacağını belirtti. Bu uygulamanın yaygınlaşabileceğini de vurgulayan Başkan Çelik, "Derneğimizle birlikte vereceğimiz eğitimle o bölgenin yerleşik ahalisi artı bir gelir kaynağına sahip olacak. 55 bin metrekare alanda yapacağımız uygulama pilot uygulama olacak. Şehrin farklı yerlerinde ve daha geniş alanlarda bu uygulamayı yaygınlaştırabiliriz." dedi.

2007'de organik tarıma başladıklarını ve kamu kuruluşlarının da destek vermesiyle çok iyi bir duruma geldiklerini ifade eden Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Derneği Başkanı Oluş Molu da "Dernek olarak yapmış olduğumuz çalışmaların ikinci etabı da organik tarımın halk arasında yaygınlaştırılması ve bilinçlendirme çalışması olacak. Şehir içinde yaşayan halkın üretime geçmesi ve ürettiğini direk tüketici ile paylaşması çok güzel bir nokta. Bunun devam edeceğine inanıyorum. Hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim