• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Kayseri Kaynaştırma Eğitiminde Avrupa İle Elele

Kayseri Kaynaştırma Eğitiminde Avrupa İle Elele
Kayseri Kocasinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmenleri "Mesleki Eğitimde Engelleri Kaldırmak İçin Avrupa ile Elele" projesi kapsamında Avusturya-Bregenz...

Kayseri Kocasinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmenleri "Mesleki Eğitimde Engelleri Kaldırmak İçin Avrupa ile Elele" projesi kapsamında Avusturya-Bregenz şehrini ziyaret etti.

Kayseri Kocasinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ankara Nevzat Ayaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Iğdır Besti Aydeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortaklığında yürütülen "Mesleki Eğitimde Engelleri Kaldırmak İçin Avrupa ile Elele" projesi kapsamında Kayseri Kocasinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden okul müdürü, 1 müdür yardımcısı ve 7 öğretmen, Avusturya-Bregenz şehrinde zihinsel ve fiziksel engelli bireylerin mesleki eğitim süreçlerini inceleme fırsatı buldu.

Proje ile kaynaştırma eğitimi uygulayan kurumlarda, engellilerle ilgili işlemlerin yürütüldüğü iş eğitim merkezleri ve korumalı iş yerlerinin bağlı bulunduğu entegre bir sosyal kamu kurumu, engelli bireylerin doğrudan üretime katıldıkları iş atölyeleri, ürün satış ofisleri, engellilerin istihdama hazırlandıkları eğitim ve kaynaştırma çiftliği ve engelli çocuklar eğitim merkezi ziyaret edildi. Proje kapsamında ayrıca kültürel kaynaşma turları düzenlendi.

Projenin ana hedefinin, zihinsel ve fiziksel engelli bireylerin kaynaştırma uygulamaları ile ilgili öğretmen yeterliklerinin geliştirilmesi olduğunu söyleyen Okul müdürü Fatma Hökelek, "Bu amaçla, öğretmenlerimiz Avusturya'da ki mesleki eğitim kurumlarında, zihinsel ve fiziksel öğrenme güçlüğü olan gençlere uygulanan kaynaştırma eğitimleri ve uygulama yöntemleri hakkında inceleme ve gözlem yapma fırsatı yakalamışlardır. Ayrıca bu gençlerin mesleki eğitime ve iş gücüne kazandırılmasına yönelik yapılan çalışmalar, eğitim ortamları ve yapılan rehberlik ve destek uygulamaları incelenmiştir. Bu çerçevede edindiğimiz kazanımlarla okulumuz bünyesindeki öğretmenler ve idarecilerin kaynaştırma eğitimindeki yetkinliklerini artırarak, Kaynaştırma eğitiminin başarısı konusunda ilimize ve tüm Türkiye'ye örnek uygulamalar gerçekleştirerek bu konuda öncü bir rol üstlenmeyi amaçlamaktayız." diye konuştu.

Kocasinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi meslek dersleri öğretmeni Hüseyin Erdoğan ise, 21 Martta Dünya Down Sendromu farkındalık günü dolayısı ile ev sahibi kuruluş ile Down sendromlu öğrenciler ile etkinlikler gerçekleştirdiklerini ifade etti. Hüseyin Erdoğan, bundan sonraki süreçte, Down sendromlu bireylerin ayrımcılık ve ön yargıya maruz kalmamaları için faaliyetlerine devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kayseri Kaynaştırma Eğitiminde Avrupa İle Elele

Kayseri Kaynaştırma Eğitiminde Avrupa İle Elele

Kayseri Kaynaştırma Eğitiminde Avrupa İle Elele

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim