• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Adına Konuşan Ahmet Taş:

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Adına Konuşan Ahmet Taş:
Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları tarafından yapılan basın açıklamasında konuşan Ahmet Taş, yılbaşının yaklaştığını belirterek, "Türk ve...

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları tarafından yapılan basın açıklamasında konuşan Ahmet Taş, yılbaşının yaklaştığını belirterek, "Türk ve İslam dünyasında yılbaşı asla kumar, içki, dini ve milli kültürün dışında programların yapıldığı gün değildir. Aksine insanımızın, esnafımızın, tüccarımızın geçen 1 yıl içinde Allah'ın bizlere verdiği nimetlerin hesabını ve muhasebesini yapıp gelecek yılla ilgili yapacağımız, hayatımızı şekillendirecek plan ve programların hesabını yapma, yaratana vereceğimiz hesabın kaygısına düşme günüdür" dedi.

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları adına açıklama yapan Ahmet Taş, son günlerde yaşanan terör olaylarını değerlendirdi. Taş, "20 Temmuz 2015'te PKK terör örgütünün barış sürecini bitirip silahlı saldırıya geçmesi kendi deyimiyle öz yönetim ilan edip devleti ve halkı yok sayarak hendekler kazıp şehirlerde hayatı yaşanmaz hale getirdiği Doğu ve Güneydoğunun birçok ilçesinde bölge halkı terör saldırılarından kaçarak evini barkını terk edip göç etmeye başladı. 20 Temmuzdan bugüne güvenlik güçleriyle çatışıp askeri, polisi şehit eden, sivil vatandaşları öldüren camileri, okulları, hastaneleri yakan sokaklara hendekler kazarak güvenlik güçlerinin, ambulansların, itfaiye araçlarının görev yapmalarını engelleyen savunmasız masum halkı canlı kalkan yaparak ölüme sürükleyen PKK teröründen kurtulmak isteyen masum bölge halkı binlerce yıldır yaşadığı ata yurdu toprakları terk ederek güvenlik içinde yaşayabileceğine inandığı başka bölgelere doğru akın akın göç etmeye başladı" diye konuştu.

Terör olaylarının yaşanmasının ardından göçlerin başladığını belirten Taş, "Kamuoyuna yansıyan bilgilere görev 20 Temmuzdan bugüne Silvan, Sur, Cizre, Nusaybin ve diğer il ve ilçelerdeki çatışmalardan kurtulmak için göç eden bölge insansı sayısı 200 bini geçmiş bulunuyor. Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak camileri, okulları, hastaneleri yakan insanları bulundukları yerlerden göç etmek zorunda bırakan; camileri, mescitleri ibadetsiz, ezansız, okulları eğitimsiz, hastaneleri hizmet veremez hale getiren PKK saldırılarını şiddetle kınıyoruz" şeklinde konuştu.

Ahmet Taş ayrıca yılbaşı hakkında da değerlendirmelerde bulunarak, "31 Aralık 2015'i 1 Ocak 2016'ya bağlayacak olan miladi yılbaşı yaklaştıkça bir kısım insanımızda esnaf ve ticari firmalarımızda ve eğlence yerlerinde yılbaşına özel kampanya ve programlar hazırlanıyor. Türk ve İslam dünyasında yılbaşı asla kumar, içki, dini ve milli kültürün dışında programların yapıldığı gayrimüslimlerin dini hayatımıza ve kültürümüze uymayan uygulamalarını körü körüne taklit etme günü değildir. Aksine insanımızın, esnafımızın, tüccarımızın geçen 1 yıl içinde Allah'ın bizlere verdiği nimetlerin hesabını ve muhasebesini yapıp gelecek yılla ilgili yapacağımız, hayatımızı şekillendirecek plan ve programların hesabını yapma, yaratana vereceğimiz hesabın kaygısına düşme günüdür. Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak bu vesile ile yaklaşan yılbaşı arifesinde ve yılbaşı gününde insanımızın, esnafımızın, tüccarımızın gayri İslami ve gayri milli çılgın kampanya, eğlence ve davranışlardan uzak durmasını bekliyor, gelecek 2016 yılının şehrimize, ülkemize ve insanlığa hayırlar getirmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Adına Konuşan Ahmet Taş:

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Adına Konuşan Ahmet Taş:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim