• BIST 9460.69
  • Altın 2495.18
  • Dolar 32.592
  • Euro 34.7956
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Kayseri Emniyet 2015 Dergisi Çıktı

Kayseri Emniyet 2015 Dergisi Çıktı
Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nün "Kayseri Emniyet 2015" isimli dergisi çıktı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nün "Kayseri Emniyet 2015" isimli dergisi çıktı. Derginin kapağını 1950 yılında çekilen Kiçikapu karakolunun fotoğrafı süsledi.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve 63 sayfa olan dergide Kayseri'deki asayiş olayları hakkında bilgi verilirken, Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı birimlerin yaptığı çalışmalar bol fotoğraf kullanılarak, okuyucular bilgilendirilmeye çalışıldı.

1950 yılındaki Kiçikapu karakolunun fotoğrafının kapağını süslediği derginin giriş yazısında Vali Orhan Düzgün, "Günümüzde devletler toplumda huzuru ve düzeni sağlama, insanların can ve mal güvenliğini koruma, yasa hakimiyetini sağlamak için yasalara ve yasaları uygulayacak bir kuvvete gerek duymaktadır. Ülkemiz sınırları içerisinde bu görevi yürüten teşkilatlardan biri Polis Teşkilatıdır.

Türk Polisi toplumsal düzeni sağlarken, öncelikle insani değerleri dikkate alan bir yaklaşım sergilemektedir. Tüm demokratik hukuk devletlerinde olduğu gibi Polisimiz suç ve suçluyla mücadele görevini aynı zamanda insan sevgisiyle temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması esasıyla yerine getirmektedir" ifadesinde bulundu.

Vali Orhan Düzgün giriş yazısını şu ifadelerle sürdürdü:

"Unutmayalım ki devlet yapımız içerisinde müstesna bir yere sahip olan 170 yıllık Polis Teşkilatı, köklü geleneklere sahip ve çok iyi yetişmiş kadrosuyla ülkemizin her karış toprağında, devletimizin şefkatini, güler yüzünü ve gücünü hissettirmektedir. Sevgi ve anlayış üzerine hareket etmeyi temel alan polisimiz, gücünü belindeki silahtan değil, yüreğindeki millet sevgisi ve hizmet aşkı ile yasalar çerçevesinde görev yapmaktadır. Böyle köklü bir geçmiş ve geleneğe sahip olan İl Emniyet Müdürlüğümüz kendi tecrübelerini aktarmak ve uluslararası tecrübelerden yararlanmak adına Kayseri ile Rotterdam arasında 8 yıldır sürdürülen "Uluslararası Meslek Kardeşliği" projesi ile iki şehir arasında emniyet birimleri arasında karşılıklı ziyaretler gerçekleştirmekte, şehrin ve halkın huzuru için çalışan bu birimler bilgi ve tecrübelerini paylaşmaktadır. Bu güne kadar gerçekleşen çalışmalar her iki şehir açısından olumlu sonuçlar vermektedir"

İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ise yazısında, "Huzur ve güven ortamının teminatı, her an ve her koşulda milletinin yanında olan Emniyet Teşkilatı'nın bu güne kadar yaptığı projelerin temel amacı, kamu düzenini ve toplumsal huzuru bozmaya çalışanlara karşı, çağır gerektirdiği donanım, bilgi ve tecrübe ile hizmet sunduğu halkın desteğini alarak güvenli ve huzurlu bir toplum oluşturmaktır.

değişen ve gelişen şartlara uygun kendini her alanda yenileyen, gücünü kanunlardan ve halktan alan teşkilatımız, ülkemizde olduğu gibi ilimizde de asayiş ve huzuru sağlarken, hukukun üstünlüğü çerçevesinde doğrunun peşinde, adaletin yanında var gücümüzle gerektiğinde göz kırpmadan can vererek çalışmaktayız. Anadolu'nun bu güzel şehrinin huzur ve güven ortamının devam etmesi için yaptığı görevin kutsallığının bilincinde olan fedakar ve özverili personelimizle Kayserili hemşerilerimizin hizmetindeyiz. Milletimizin güvenlik taleplerine asla kayıtsız kalamayız.

Bu duygu ve düşüncelerle dergimizin faydalı olacağına inanıyor, vatan için canını feda eden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diler, şehitlerimizin emaneti aileleri ile kahraman gazilerimize ve tüm Kayseri hemşerilerimize saygı ve sevgiler sunarım" ifadesinde bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim