• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Kayseri Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde Algoloji Polikliniği Açıldı

Kayseri Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde Algoloji Polikliniği Açıldı
Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi edilemeyen ağrılar veya tedavi edildiği halde devam eden ağrılar için Algoloji Polikliniği açıldı.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi edilemeyen ağrılar veya tedavi edildiği halde devam eden ağrılar için Algoloji Polikliniği açıldı.

Algoloji uzmanlarının Türkiye'de çok az hastanede hizmet verdiğini ifade eden Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan özellikle kanser hastaları gibi ağrının hasta hayatını çok olumsuz etkilediği hastaların ve kronik ağrısı olanların Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi edilmeye başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Doç. Dr. Özcan ayrıca, Algoloji polikliniğinin ihtiyaç duyduğu en son teknoloji ürünü radyofrekans cihazı, tıbbi malzeme ve ameliyathane koşullarının sağlandığını ve hastaların hizmetine sunulduğunu ifade etti.

Algoloji Uzmanı Dr. Savaş Şencan, algolojinin cevap bulamayan, zor, kronik ve dirençli ağrılarda medikal tedavileri ve girişimsel işlemleri uygulayan geniş kapsamlı bir ağrı bilimi olduğunu bildirdi. Daha öncesinde Anestezi ve Reanimasyon uzmanları tarafından bu hizmetin verildiği söyleyen Uzm. Dr. Savaş Şencan, 2013 yılından itibaren ülkemizde yan dal uzmanlık sınavıyla Anestezi, Fizik Tedavi ve Nöroloji uzman hekimlerinin bu ihtisasa alınmaya başlandığını ve yan dal ihtisası yaparak Algoloji uzmanlığını alan ilk hekimlerden biri olduğunu belirtti.

Özellikle, ilk etapta kanser hastalarının kronik ağrılarına yoğunlaştıklarını ifade eden Uzm. Dr. Şencan; "Kanser hastalarının tanı konulduğu andan itibaren algoloji (ağrı) uzmanı tarafından değerlendirilerek takip edilmesi gerekiyor. Çünkü bu hastalar değerlendirildiğinde yaklaşık yüzde ellisi ağrılı oluyor ve ağrı şikâyetinin tedavi edilmesi gerekiyor. Algoloji olarak mevcut hastalıklarının tedavisine yönelik bir müdahale yapmıyoruz ama mevcut olan ağrısını kesmek, yaşam kalitesini artırmak, günlük yaşamlarını daha iyi idare ettirebilmeleri için ağrı kesici yöntemlere başvuruyoruz" dedi. Dr. Şencan ayrıca, "Bu tedaviler ilaç tedavisi olabildiği gibi onun haricinde girişimsel işlemler dediğimiz ameliyathane ortamında, steril koşullarda yaptığımız, yeri geldiğinde ağrıya neden olan siniri bloke etmek veya radyofrekans işlemi gibi ileri düzey girişimsel işlemlerde olabiliyor" dedi.

Uzm. Dr. Savaş Şencan, hastaların doğrudan algoloji polikliniğine gelebileceği gibi diğer bölümlerden de algolojiye yönlendirilebileceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim