• BIST 9079.97
  • Altın 2322.672
  • Dolar 32.3501
  • Euro 34.8436
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik:

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik:
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, "Yeni Kayseri İçin Yeni Güç, Hedef 2023" adlı programda, yapılan 1 yıllık hizmetleri ve yapılacak...

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, "Yeni Kayseri İçin Yeni Güç, Hedef 2023" adlı programda, yapılan 1 yıllık hizmetleri ve yapılacak olan projeler hakkında bilgiler verdi. Hazırlanan projeler ile Kayseri'yi bölgesel anlamda değil, ulusal ve uluslararası anlamda iyi bir yere getirmek olduğunu söyleyen Çelik, "Önümüzde ki yıllarda ulaşım konusunda Türkiye'de örnek gösterilecek bir şehir olacağız." dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından "Yeni Kayseri İçin Yeni Güç, Hedef 2023" adlı program düzenlendi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, düzenlenen programda, 1 yılda yapılan hizmetleri, devam eden projeleri ve yapımına başlanacak olan projeler hakkında bilgiler verdi. Çelik, "ilk 1-2 ayımız ziyaretlerle ve birimlerden bilgi alma ile geçti. Bu süre içerisinde tüm birimlerimizi dolaşarak belediyemiz hakkında bilgiler alarak olaya hakim olmaya çalıştık. Kayseri'mizin bugünlere gelmesinde emeği geçen tüm yöneticilere ve başkanlara teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Devlette devamlılık esastır. Öncelikle mevcut planlanan işleri takip etmek istedik. Bizden önce başlayan işler vardı. Devam eden projeler vardı. Muazzam bir yıl geçti. Hareketli bir yıl geçti." Dedi.

1 yıl içerisinde yapımı tamamlanan projeler hakkında bilgiler veren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, "19 Mayıs'ta bilim merkezimizin açılışını yapacağız. Hastane caddesi ile İstasyon caddesinde kavşağı ve Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'nda yapılan kavşağı 1-2 hafta içerisinde bitirip hizmete açacağız." İfadelerini kullandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerde devam eden projeler hakkında bilgiler veren Çelik, "İlçelerde devam eden projelerimizin tamamını yaz sonunda açacağız. İlçelerimizin tamamında mini futbol sahaları yaptık. İncesu'da yaptığımız epeyce bir iş oldu. Cırgalan'da başladığımız okula 2 ay oldu ama bu sezon sonunda açacağız. Pınarbaşı ilçesinde yollar, parkeler ve mini futbol sahaları yaptık. Pınarbaşı'nda çok güzel bir kadın gelişim merkezi yapmayı hedefliyoruz. Sarız ilçesinde park yapımı tamamladık. Talas'ta yaptığımız işlerimiz oldu. Talas'ta 4 okulumuzu öğrencilerimizin kullanması için açtık. Tomarza'yı da ihmal ettik. Bütün ilçelerimize "Tarım Can Suyu" projesi kapsamında 57 adet tarım makinesi aldık ve ilçelerimize hibe ettik. Çiftçilerimizin alamayacağı makineleri alarak çiftçimize hediye ettik. Bu projemizde devam edecek. Bunlar 1 yıl içerisinde ne kadar çok çalıştığımızı gösteriyor" şeklinde konuştu.

Bugün itibari ile 346 noktada çalışmaya devam ettiklerini kaydeden Çelik, önlerinde yeni bir hizmet dönemi olduğunu söyledi. Başkan Çelik, "Çağ değişiyor ve hergün yeni icatlar çıkıyor. Buna göre bizim yeni şeyler yapmak gerekiyordu. Bizim yaptığımız her iş planlı, projeli ve estetik olmalıdır. Projeler bittiğinde hemşerilerimizin bir kısmının işine yarayacak olması gerekiyordu. Vizyonumuzu belirken bu prensipleri koyduk" diye konuştu.

Yeni dönem hazırlıkları hakkında da bilgiler veren Çelik, "Yeni dönem için kamuoyu anketleri yaptık. İlçe gezileri düzenledik. Her ilçemize kış boyunca gittik ve yöneticilerin fikirlerini aldık. Yuvarlak masa toplantılarına başladık. Kurum için ortak akıl toplantılar yaptık. Bu çalışmaların sonunda kısa, orta ve uzun vadeli yapacağımız işlerimizi tamamladık. Daha planlı Kayseri, daha estetik kent ve daha konforlu hayat için yeni döneme başladık. Projelerimiz, şehrimizi bölgesel anlamda değil, ulusal ve uluslararası anlamda iyi bir yere getirsin diye uğraştık. Yeni dönemde, yeni imar planları hazırladık. Hizmet alanlarımız genişleyince çalışmalara başladık. Neresi hayvancılık olur, neresi turizm olur diye araştırmalar yaptık. Ulaşım master planını da yenilememiz gerekiyordu. 2008'de yaptığımız plan vardı. Ama o zamanlar bölge hastanesi yoktu. Yeni bir mobilya kent yapıldı. Eğer kent yaşayan ve gelişen bir kent ise planlamaları da yenilemek gerekiyor. Çakılı kalırsak, şehri öldürürüz. Kentsel dönüşüm master planınımız var. Büyükşehir olarak bu işi daha planlı nasıl yaparız diye düşündük ve kentsel dönüşüm master planı yapalım dedik. Eğer şehri uluslararası boyutta düşüneceksek şimdiden bu planı yapmamız gerekiyor. Kentsel dönüşüm yapılacaksa bunun da planlı olarak yapılması gerekiyor. Tarım ve hayvancılık alanında master planı yapacağız. Hep birlikte bu planı da yapacağız. İlçelerimiz de neyi teşvik edersek öne gideriz diyerek bu planının envanterini çıkaracağız" dedi.

Yeşil alanlar hakkında da bilgiler veren Çelik, "Hava İkmal Şehir Parkı, Maliye Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ile ön mutabakatları tamamladık. Milli Savunma Bakanlığı ile protokol hazırlıkları devam ediyor. 1 milyon 100 bin metrekarelik Keykubat Tepesi yeni bir kent parkı olacak. İçerisinde orman, meyve bahçeleri, piknik alanları, oyun alanları ve yeme içme tesisleriyle Şeker gölü ile bütünleşecek. Proje yarışmasına başlıyoruz. Hüseyin Akay beye bu projede yanımızda olduğu için teşekkür ediyorum. Projelerimiz içerisinde organik bahçe var. Harikalar Diyarı içerişinde 55 bin metrekarelik bir bahçe olacak ve bölgede ki çiftçilerimize de burada eğitimler vereceğiz. Bunların yanı sıra, Gezi Mesire alanını kent ormanına çevireceğiz. Yeni hobi bahçeleri planladık. Farklı büyüklüklerde onlara park projesi hazır ve yapımına başlanacak. Asri mezarlığın üst kısmını ağaçlandıracağız" diye konuştu.

Kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgiler veren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, "Sahabiye kentsel dönüşüm projesi kapsamında mahalle sakini 20 bin kişi ile tek tek görüşülecek ve rızaları alınacak. Proje için 15 yıl göz önüne koyduk. Bu sene hak sahipleri ile görüşmeye başlayacağız. Argıncık, Esentepe Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında da halıcılar sitesi ve civarında 80 bin metrekare bir alan olacak. Önce Halıcılar Sitesi'ni tamamlayacağız. Sonra bu rezerv alanı kullanarak Argıncık'ın doğu bölgesinde dönüşümü başlatacağız. Çarşı Dönüşüm Projesi kapsamında, öncelikle Mevlevi, Serdar, Vatan, Turan ve Sultanhamam caddelerinin bir bölümünün üzerini kapatacağız. Kapanacak tüm binaların cephe kaplamaları yenilenecek. Zemin kaplamaları değiştirilecek, yeni kent mobilyaları konulacak. Sultanhamam caddesi tüm çarşının yeme içme mekanı olacak. Cami Kebir çevresinde de yeni düzenlemeyi bu hizmet dönemimizde de dönüşüm yapmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Yol, bulvar ve kavşak projeleriyle ilgili konuşan Çelik, görüşmelerinde halkın bu projelerden memnun kaldığını dile getirdi. Önümüzde ki yıllarda ulaşım konusunda Türkiye'de örnek gösterilecek bir şehir olacağız. Üretim ve sanayi merkezleri ile konut bölgeleri arasında ki bağlantılar, şehir merkezi ile bağlantılar, sosyal merkezlere ulaşmak gerekiyor." İfadelerini kullandı.

Banliyö hattı ve hafif raylı sistem entegrasyon projesine de değinen Çelik, "Hali hazırda yapılı olan Yeşilhisar Sarıoğlan arasında ki TCDD'ye ait tren hattında banliyö treni çalışacak. İlk etapta İncesu merkez arası, 2. Etapta ise Yeşilhisar Sarıoğlan arası bitirilecek. 3. Etapta da mevcut hafif raylı sistem ile banliyö hattının entegrasyonu olacak" dedi.

Ticaret ve sanayi bölgeleri ile ilgili hazırlanan projeler hakkında da konuşan Başkan Mustafa Çelik, "Besi bölgesi, Beydeğirmeni'nde yaklaşık 5 bin dönüm üzerine yapılacak. Farklı ölçekte besi ahırları arsaları planlanacak. Karantina, hayvan kliniği, kesimhane, yem fabrika tesisleri ve biogaz enerji tesisi burada olacak. Er ve et ürünleri ihtisas OSB ile, tüm et ve et ürünleri üreticilerinin bir arada olacağı yeni bir Karpuzatan olacak. Daha geniş mekanlarda daha sağlıklı ve hijyen üretim yapabilecekleri arsalar planlanacak" diye konuştu.

Yeni dönemde ilçelere yapılacak olan yatırımlar hakkında konuşan Çelik, "Süt soğuk zincir projesi ile süt sığırcılığı yapan hemşerilerimizin ürettikleri sütlerin kalitesini ve fiyatlarını artıracak. Toplu Ahır Projesi ile, sütçülükle uğraşan besicilerin hayvanlarının bir arada olacağı bir tesis olacak. İşletmeciliğini şimdilik biz yapacağız. Bu uygulamada Türkiye'de bir ilk olacak. Başarılı olursa diğer ilçelere de yapılacak. Yeni yönetmeliğe uygun olarak Yahyalı ve Pınarbaşı'nda mevcut binalara kesimhane yapılacak ve bunları ilçe belediyelerimiz işletecek." diye konuştu.

Çelik son olarak, "Şehir mezarlığı projesi ile mezarlığımızı şehrimize yakışır bir kompleks yapı haline getireceğiz. İçerisinde cami, cenaze alanı, şadırvanlar, morg ve misafirhane olan, peyzajıyla bir şehir parkı kadar bakımlı ve özenli bir alan olacak." şeklinde konuştu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik:

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik:

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik:

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim