• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik:

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik:
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yapılan ve yapılmakta olan yatırımları incelemek ve 2016'da yapılacak yatırımları planlamak üzere yapmış...

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yapılan ve yapılmakta olan yatırımları incelemek ve 2016'da yapılacak yatırımları planlamak üzere yapmış olduğu ilçe ziyaretlerini Tomarza ile sürdürdü. İlçe kaymakamlığı ve ilçe belediyesinde toplantılar gerçekleştiren Başkan Çelik, ilçelerde el birliği ve gönül birliği ile çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Tomarza'nın girişinde Belediye Başkanı Fahrettin Işık ve diğer yetkililerce karşılandı. Tomarza'daki ilk ziyaretini İlçe Kaymakamlığına yapan Başkan Çelik, İlçe Kaymakamı Engin Uysal ile bir süre görüştü. Ziyaretinde öncelikle Diyarbakır'da şehit düşen Şehit Polis Nuri Yazanel'e rahmet ailesine başsağlığı dileyen Başkan Çelik, terörün kökünün kazınacağı günlerin yakın olduğunu söyledi. Devam eden yatırımları yerinde görmek ve 2016'da yapılacak yatırımları planlamak üzere ilçe ziyaretlerini gerçekleştirdiğini ifade eden Başkan Mustafa Çelik, "Önceliğimiz burada yaşayan nüfusun burada kalmasını sağlamak. İlçemizde yaşayan insanların tüm ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Tomarza'nın ekonomik değerlerini ortaya çıkararak istihdama katkı sağlamak istiyoruz" dedi.

İlçe Kaymakamı Engin Uysal da Büyükşehir'in büyük gücünü arkalarına almak istediklerini ifade ederek Tomarza'da yapılan yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Tomarza'nın ekonomik değerlerini de anlatan Uysal, kabak çekirdeğinde Türkiye'deki tüketimin yüzde 15'ini karşıladıklarını kaydetti. Kaymakam Uysal, Başkan Çelik'e Tomarza'yı anlatan tanıtım filmi ve kitabını hediye etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, İlçe Kaymakamlığının ardından Tomarza Belediyesi'ne geçti. İlçe Belediye Başkanı Fahrettin Işık, Başkan Çelik ve ekibini Tomarza'da görmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Başkan Çelik de Tomarza Belediyesi'nin yapmış olduğu başarılı çalışmalar nedeniyle Başkan Işık'ı tebrik etti.

İlçe Belediyesi'ni ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediyesi'nce yapımı devam eden Kadın ve Gençlik Merkezi'ne geçen Başkan Çelik, yüzme havuzu, spor salonu, meslek edindirme sınıfları, çok amaçlı salon gibi bölümleri bulunan Kadın ve Gençlik Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Başkan Çelik daha sonra yine Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı kapalı Pazar yerini inceledi.

Yatırımların incelenmesinin ardından Tomarza Belediyesi Düğün Salonu'nda yatırım toplantısı yapıldı. Büyükşehir ve ilçe belediyesinin bürokratlarının katılımıyla yapılan toplantıda bir konuşma yapan Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin Işık, ilçesinde Büyükşehir Belediyesi yatırımlarının devam ettiğini belirterek, "Mükemmel bir kadın ve gençlik merkezi yapılıyor. Arıtma tesisimiz devam ediyor. Çok güzel bir kapalı Pazar yeri yapıldı. Yeni mahallelerimizde parke ve alt yapı çalışmaları devam ediyor. 10 bin m² büyüklüğünde park ve mesire alanımız hizmete sunuldu. Yapılan bu hizmetlerden dolayı ilçem adına sonsuz teşekkürlerimiz sunuyorum" dedi. Başkan Işık, yapılmasını düşündükleri yatırımlar hakkında da bilgi vererek Başkan Çelik'e bu konuyla ilgili bir dosya sundu.

Başkan Mustafa Çelik de bir ay içinde ikinci kez Tomarza'yı ziyaret ettiklerini belirterek "Yapılan bu çalışmalar el birliği ile gönül birliği ile yapılan çalışmalar. Daha birçok şehir ilçelere yönelik planlama dahi yapamazken biz uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Yatırımları yaptığımız gibi ilçelerimizi nasıl kalkındırabileceğimizin gayretine düştük. İlçenin ihtiyaç ve imkanlarını yerinde görmek için geldik. Bir bölgenin ihtiyaçlarını en iyi içinde yaşayanlar bilir. Tomarzalıların önceliği bizim önceliğimiz olacak" diye konuştu.

İlçelerdeki tarımsal girdinin artmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, "Tarım bizim özel ilgi alanımız. Çiftçilerimizin ihtiyacı olan tarımsal makinaları alarak ilçelerimize teslim ettik. Böyle bir destek hiçbir belediyenin ilgi alanında olmadı. Bundan sonra da tarıma yönelik çalışmalarımız devam edecek. Tohum desteği ile ilgili çalışmalarımız olacak. Bizim ufak dokunuşlarımızla bir şeylerin önünü açmak için desteklerde bulunacağız" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik:

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik:

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik:

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik:

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim