• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

"Kayseri Bizim İçin Çok Aziz"

"Kayseri Bizim İçin Çok Aziz"
Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili ve Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası dostluk grubu üyesi Ganire Paşayeva, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa...

Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili ve Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası dostluk grubu üyesi Ganire Paşayeva, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i makamında ziyaret etti.

Konferans vermek üzere Kayseri'ye gelen Paşayeva'ya ziyaretinde İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş'un yanısıra Yazar İmdat Avşar da eşlik etti.

Ziyarette yaptığı konuşmada Kayseri'nin kendileri için çok aziz bir şehir olduğuna vurgu yapan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Başkan Çelik'e de hayırlı olsun dileklerinde bulunarak, "Kayseri bizim çok sevdiğimiz, değer verdiğimiz bir bölge. Siz de buraya başkan seçildiniz. Hem sizin için hem de Kayseri için hayırlı olsun. Azerbaycan'daki kardeşlerinizden de sizlere çok selam ve sevgi getirdik. Bu kardeşleriniz, Azerbaycan'dan bir şehir ile Kayseri'nin "Kardeşleşmesini" istiyorlar. Türkiye'den birçok şehir ile kardeşliğimiz olan şehirlerimiz var ama Kayseri ile kardeşliğimizin olmaması içimizde bir ukte. Bunun mutlaka gerçekleşmesini istiyoruz ve bunun yanısıra bu kardeşliğin simgesi olacak bir Azerbaycan Parkı yapılmasını arzu ediyoruz" dedi.

"ETLE TIRNAK GİBİYİZ"

İki ülke arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha da iyiye gittiğine vurgu yapan Milletvekili Paşayeva, bölgesel ilişkilerin de gelişmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Sizin başkanlığınızda, içerisinde işadamlarının, sivil toplum temsilcilerinin, kültür adamlarının ve basının olduğu bir heyeti en kısa zamanda ülkemize bekliyoruz" diye sözlerini tamamladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de konuşmasında Azerbaycan ile Türkiye'nin etle tırnak gibi ayrılmaz bir parça olduğuna işaret ederek, "Bir araya gelerek ilişkileri geliştirmek bizim boynumuzun borcu. Hem ekonomik anlamda hem de sosyal-kültürel anlamda bir arada olmalıyız. Bahsettiğiniz park konusu da gayet mantıklı ve makul. Biz burada Azerbaycan temalı bir park yapalım ve kardeşliğimizi de o parkın içerisinde yaşatalım. Sadece levhasına Azerbaycan yazmak yerine Azerbaycan'ı anlatan, hissettiren birşeyleri de içerisine koyalım" dedi.

Ziyarette Azeri Milletvekili Paşayeva Başkan Çelik'e Azerbaycan'ı tanıtan bir kitap setinin yanısıra İmdat Avşar ile birlikte hazırladıkları ve içerisinde kendi hayat hikayesinin de geçtiği "Karabağ Hikayeleri" adlı kitabı hediye etti.

"Kayseri Bizim İçin Çok Aziz"

"Kayseri Bizim İçin Çok Aziz"

"Kayseri Bizim İçin Çok Aziz"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim