• BIST 9046.62
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

"Kayseri Bir Başarı Hikayesidir"

"Kayseri Bir Başarı Hikayesidir"
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret etti. Ziyaretinde Kayseri'nin kendisini her zaman enerjisi ile heyecanlandırdığını belirten Bakan Ünal, Kayseri'nin bir başarı hikayesi olduğunu söyledi.

Erciyes'te Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen Snowboard Dünya Şampiyonası'nı izlemek üzere Kayseri'ye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal Kayseri programı çerçevesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i de ziyaret etti. Ziyarete Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Vali Orhan Düzgün, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve ilçe belediye başkanları da katıldı.

Ziyarette Bakan Ünal'a Kayseri ile ilgili bir sunum yapan Başkan Mustafa Çelik, kültür ve turizm alanında yapılan ve yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Kültür Yolu çerçevesinde yapılan yatırımları anlatan ve bu yatırımlara büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Çelik, Kayseri'deki kültür varlıklar, Erciyes Kış Turizm Merkezi ve Kapadokya üçlüsü ile Kayseri'yi bir turizm şehri yapmak istediklerini belirtti. Kültür Yolu projesinin kapsamını genişlettiklerini vurgulayan Başkan Çelik, "Kiçikapı'daki Kiliseyi 24 saat açık Şehir Kütüphanesi haline getiriyoruz. Bunun yanı sıra Yoğunburç ve Han Cami arasına "Kümbet" konulu minyatür park yapacağız. Ayrıca Kayseri Mahallesi ikinci etap restorasyon çalışmalarına başlıyoruz" dedi.

Kayseri Kalesi restorasyon çalışmalarından ve kale içine yapılacak olan Arkeoloji Müzesi ve kültür merkezinden bahseden Başkan Mustafa Çelik, dış kalenin restorasyonunun da yapılması gerektiğini kaydetti. Erciyes'i 12 ay kullanılacak turizm ve çekim merkezi haline getirmek için sporcu merkezi ve kongre merkezi yapmak istediklerini termal su için de sondaj çalışmalarına başlayacaklarını belirten Başkan Çelik, Kültepe ve Keykubat'ta yapılan arkeolojik kazılara da destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Başkan Çelik açıklamaları sırasında Bakan Ünal'a Kültepe'de çıkarılan bir tabletten örnek sundu. Yapmış olduğu sunumda Kayseri Tanıtım Grubu'ndan da bahseden Başkan Mustafa Çelik, şehri tüm özellikleriyle uluslararası çapta tanıtmak istediklerini kaydetti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik açıklamalarının ardından dış kalenin restorasyonu, Erciyes'e yapılacak kongre merkezi ve tanıtım grubu çalışmalarına Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan destek beklediklerini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi'nin projeleri ile yakından ilgilenen Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal da Kayseri'nin enerjisinden her zaman heyecan duyduğunu söyledi. Kayseri'nin bir başarı hikayesi olduğunu vurgulayan Bakan Ünal, Gaziantep ve Kahramanmaraş'ın Kayseri'yi takip eden iller olduğunu dile getirdi.

Ziyaretin sonunda Başkan Mustafa Çelik, Bakan Ünal'a ziyaretin anısına hediye takdim etti.

"Kayseri Bir Başarı Hikayesidir"

"Kayseri Bir Başarı Hikayesidir"

"Kayseri Bir Başarı Hikayesidir"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim