• BIST 9546.27
  • Altın 2478.558
  • Dolar 32.4914
  • Euro 34.5802
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Kayseri 3’üncü Deprem Kuşağında Bulunuyor

Kayseri 3’üncü Deprem Kuşağında Bulunuyor
Kayseri İl Afet, Acil Durum Müdürlüğü ve Erciyes Üniversitesi (ERÜ)Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen "Kayseri İlinin Afetselliği...

Kayseri İl Afet, Acil Durum Müdürlüğü ve Erciyes Üniversitesi (ERÜ)Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen "Kayseri İlinin Afetselliği ve Afetlere Hazırlık" konulu konferansta konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, "Kayseri 3'üncü deprem kuşağında bulunuyor" dedi.

Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konferansta konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, afetlere hazırlıklı bulunmanın faydalı olacağını söyledi. Aktaş, "Acı gerçek olan afetlere önce zihnen sonra fiziken hazırlıklı olmak, bugünden geleceği yönetme bilinci ile hareket etmek ve hayallerimizin gerçeklerden daha az zarar görmesini sağlayacak yada bir başka ifadeyle karşılaştığımız afetlerde en az kayıplar yaşamamızı sağlayacaktır. Üzerinde yaşadığımız yer kürenin dünyanın oluşumundan beri sismik hareketler ile sarsılmasını deprem olarak ifade ediyoruz." diye konuştu.

Depremin, Türkiye'de ve dünyanın 4 bir tarafında insanoğlunun canının ve malının ciddi kayıplar vermesine yol açtığını kaydeden Vali Yardımcısı Aktaş, "Ülkemizde, sismik hareketlerin yoğun olarak yaşandığı bir kuşakta yer alıyor. Topraklarımız yaklaşık 10'da 9'u deprem riski altında. İlimizde 3'üncü ve 4'üncü deprem kuşağında bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) Tanıtım filmi izlendi. Düzenlenen konferans, protokolün fotoğraf sergisini ve afetlerde kullanılan malzemelerin yer aldığı stantların gezilmesi ile sona erdi.

Kayseri 3’üncü Deprem Kuşağında Bulunuyor

Kayseri 3’üncü Deprem Kuşağında Bulunuyor

Kayseri 3’üncü Deprem Kuşağında Bulunuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim