• BIST 9530.47
  • Altın 2484.848
  • Dolar 32.5195
  • Euro 34.8601
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

Kaymaklı Şenlikleri mahkemelik oluyor

Kaymaklı Şenlikleri mahkemelik oluyor
Balıkesir Liseliler Derneği Başkanı Abdi Kahyaoğlu, 1952 yılından bu yana sürdürülen ve 12 Mayıs tarihinde düzenlenen "Kaymaklı Şenlikleri'nin her...

Balıkesir Liseliler Derneği Başkanı Abdi Kahyaoğlu, 1952 yılından bu yana sürdürülen ve 12 Mayıs tarihinde düzenlenen "Kaymaklı Şenlikleri'nin her yıl okul salonunda yapıldığını hatırlatarak okul müdürü tarafından salonun aynı tarihte bir başka okula bin lira karşılığında kiralanmasına tepki gösterdi. Başkan Kahyaoğlu "Konuyla ilgili olarak yasal işlemleri başlatacağız" dedi.

Balıkesir Liseliler Derneği Başkanı Abdi Kahyaoğlu bugün düzenlediği basın toplantısında isim vermeyerek Balıkesir Lisesi yönetimini eleştirerek tepki gösterdi. Kahyaoğlu Kaymaklı Şenliklerinin 1952 yılında Hilmi Ziya Apak zamanında başladığını hatırlatarak "Kesintisiz günümüze kadar geldi. Aynı zamanda Kaymaklı Etkinliği, Balıkesir Lisesi'nin kuruluş günü. Kimsenin bunu unutmaya, atlamaya hiçbir hakkı yok. Bu artık 130 senelik bir okul. Unuttuk, aklımızda kalmamış gibi bu bir bahane değil. Hele sen yönetici olarak bu etkinlik senin döneminde 4.kez yapılacaksa unuttuk, hatırlamıyoruz gibi bahanenin arkasına sarılmak doğru bir hareket olmaz. Ama biz tabi dernek yönetimi olarak iyi niyetle hareket ediyoruz. Her hatanın bir telafisi vardır diyoruz. Neticede Balıkesir Lisesi yönetimi, müdürlüğü yüce bir makamdır, bizim saygı duyduğumuz bir makamdır. Kimseyi incitmek, hakkında kötü konuşmak gibi bir düşüncemiz yok, olamaz da"dedi.

Kendi etkinliğimizi bahçede yapıyoruz

Konuyla ilgili olarak yasal işlemleri başlatacaklarını ifade eden Başkan Kahyaoğlu "Bir dilekçemizi kaymakamlığa veriyoruz, bir dilekçemizi Hukuk İşleri Müdürlüğüne veriyoruz, Milli Eğitime ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğüne veriyoruz. Bu her sene bizim yaptığımız yasal bir prosedürdür. Okula da dilekçe veriyoruz, vermek zorundayız zaten. Bu sene götürüyoruz dilekçemizi veriyoruz arkadan okul müdürlüğünden bir telefon geliyor ve o gün okulun başka bir yere verildiği söyleniyor. Okul; bizim okulumuz. Bizim derneğimiz topladığı bütün parayı okula harcar. Okul bin lira karşılığında salonu başkasına vermiş. Siz bahçeden yapın diyorlar. Düşünün kendi etkinliğimizi bahçede yapıyoruz, salon bir bedel karşılığında özel bir okula kiralanıyor. Bunu kaç gündür düşünüyorum, mantılı bir tarafı yok. Bunda kasıt aramak doğru mu, inanmak istemiyorum. Hata olduğunu düşünüyorum ama çok üzücü bir şey. Bizim okulumuzun bir salonu varken bu etkinliğin bahçede yaptırılması doğru bir hareket değil. Ama yinede biz kimseyi suçlamıyoruz. Bunun bir hata olduğunu kabul ediyoruz. Herhalde bu hatayı telafi edeceklerdir. Ama bunu polemik haline getirmek hata"şeklinde konuştu.

Kaymaklı gününü hiçe sayamazsın

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız'ın kendilerine her konuda yardımcı olduğuna dikkat çeken Başkan Kahyaoğlu "Müdürümüz bir Balıkesir Liseli gibi hareket ediyor. Kendisi beni aradı ve bu durumun düzeltileceğini söyledi. Dışarıdan çok telefon aldık. Demek ki Balıkesir Lisesine, Derneğine yapılan karşı bir hareket hemen karşılığını buluyor. Demek ki biz herhangi bir dernek değiliz. Bunu bazı kafaların anlaması lazım. Bu okul Türkiye'de kurulan 16.büyük okuldur. 130 senelik bir okuldur. Biz ufak bir okul değiliz, sıradan bir okul değiliz. Bir hata yapılacak, hiçbir şey yapılmamış gibi durmak bize yakışmaz. Balıeksir Lisesi'nin kavgacı, savaşçı bir tarafı vardır. Daha 12 Mayıs'a bir ay var. Biz girişimlerimizi yapacağız. Hatta dava bile açabiliriz. Çünkü bizim geleneksel etkinliği engellemeye çalışmak, kösteklemek bu okulun tarihine, saygınlığına karşı yapılmış bir hakaret olarak kabul ediyoruz. Bu hakaretin de bir bedeli vardır. Biz manevi tazminat davası açabiliriz. Sen bu okulu, bu okulun derneğini, kaymaklı gününü hiçe sayamazsın. Haddini bilmek lazım. Yasal yönlerden hakkımızı arayabiliriz. Bu hareket bence bir suçtur. Avukat arkadaşlarımıza danışarak bir karşı dava açacağız. Böyle bir şeye kimsenin hakkı yok. Kimsenin bizi üzmeye hakkı yok. 12 Mayıs tarihi bir sene önceden belirleniyor. Bunun mazereti yok. Anaokulu ile görüştük. Okulun müdürü de bizim okulumuzdan. Kadın da şaşırdı. Bana ısrarla 12 Mayıs tarihi üzerinde ısrar ettiler dedi. Baskı uyguladılar dedi ve ne olduğunu anlamadığını söyledi"şeklinde sözlerini tamamladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim