• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Kaymakam Yönden, Didim’deki Çalışmaları Anlattı

Kaymakam Yönden, Didim’deki Çalışmaları Anlattı
Didim Kaymakamı İskender Yönden, TEOG'da Didim'e il birinciliği kazandırılmasından dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nü tebrik etti.

Didim Kaymakamı İskender Yönden, TEOG'da Didim'e il birinciliği kazandırılmasından dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nü tebrik etti.

Didim Kaymakamı İskender Yönden'in ev sahipliğine gerçekleşen aylı basınla buluşma toplantısı Meandros Kafe'de yapıldı. Toplantıya Kaymakam Yönden'in yanı sıra İlçe Emniyet Müdürü Özgür Selçuk, İlçe Jandarma Komutanı Gürkan Kabakçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Turgut, Didim ve Yöresi engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş, Didim Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ergun Korkmaz, basın mensupları ile öğretmenler katıldı. Toplantıda konuşan Kaymakam Yönden TEOG sınavlarında ve Proje konusunda Didim'in il birincisi olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirip, emeği geçenlere tebrik etti ve başarıların sürmesi temennisinde bulundu.

"PROJE SAYISININ FAZLALIĞI KAYMAKAMI MEMNUN ETTİ"

Kaymakam Yönden ayrıca Erasmus projeleri kapsamında Didim'den 16 proje sunulduğunu belirterek "Milli Eğitim konusunda başarılı çalışmalar yapılıyor. TEOG'dan 2 tane Türkiye birincisi çıkardık. Beraberinde tekvando, jimnastikten ve spor dallarında Didim olarak birincilikler alıyoruz. Birşeyler değişiyor. Burada TEOG'da ve projelerde birlerle ifade ettiğimiz çalışma, öğretmenlerin şahsi başarılarıyla da arttı. Bu yıl 12 tane Erasmus K1, 1 tane Erasmus K2 ve4 tane TÜBİTAK projesi gönderildi. 16 tane proje var; bundan hepsi kabul edilebilir ama zor; bir proje kültürünün oluşması lazım Didim'de… Bunun için ciddi şekilde üreten düşüne öğretmen arkadaşlar var. Bunların devamı gelecek. Her projeden bir öğretmene onlar adına teşekkür edeceğiz. Projelerden ümitliyim. Bu konuda Belediyemiz, Esnaf, Ticaret ve Şoförler Odası, Didim seyahat ve bir otelimizin katkısı oldu. Didim'de yapılacak her proje Didim Proje koordinasyon merkezinin denetiminde geçecek ve sonuçlarını takip edebilecek." dedi.

"GÖÇMEN KONUSUNDA SIKI TEDBİR"

İlçedeki göçmenler konusunda yaşanan sıkıntıların önlenmesi içi kıyılarda çalışma yapıldığını, Emniyet ve Jandarmanın yol kontrolü ve denetimlerini devam ettiğini belirten Yönden, çalışmanın oteller düzeyinde de yapılacağını dile getirdi.

"TURİZM PAKETİNE DESTEK"

Hükümetin geçtiğimiz günlerde açıkladığı Turizm destek paketiyle ilgili de konuşan Yönden "Hükümetimizin açıkladığı yeni turistlerin getirilmesi, ecrimisil ödemeleri ve uçaklara destek konusunda bilgiler verildi. Biz ayrıca bir araya gelip bunun değerlendirmesini yapacağız." dedi.

"FUARDA ORTAK ADIMLAR"

Fuarlar konusunda ortak çalışmanın önemli olduğunu ifade eden Yönden Mart ayında düzenlenecek Berlin fuarı içinde ortak hareket edileceğini ve fuardan iyi bir sonuç elde edileceğini düşündüğünü söyledi.

"KOS ADASINA 3 GÜNLÜK SEFER"

Didim'de Yunanistan'ın Kos adasına seferler düzenlenmesi konusundan Turizm danışma biriminin özel bir firmayla çalışma yürüttüğünü belirten Kaymakam Yönden "Bu konuyla ilgili 3 gün sürecek bir Kos adası seferi düzenlenecek. 2 gün Kos'ta bir günde Kimenos adasında kalınacak. Marina bağlantılı sefere ilk etapta içerisinde protokolünde olduğu 100 kişilik kafile ile ziyaret edilmesi planlanıyor. Vize sorunu olmayacak. Bu karşılıklı ziyareti Yunan tarafında istiyor. Bunun içinde özel sektörün çalışması var. Burada seferler başlaması durumunda İlgili bakanlığa yazı yazdık ve Gümrük ofisinin açılması noktasında çalışmalar başlatılacak. Gümrük binasının faal hale gelmesi ve içerisine kalıcı bir personel konulması konusu ele alınacak." diye konuştu.

Didim'e yeni tahsislerin açılmasıyla ilgili de konuşan Yönden yeni çıkan 3 tahsisin öncesinde 8 tahsisin alındığını belirterek "bu yıl iki yeni otel hizmete açılacak. Yeni tahsislerle büyük turizm firmalarının da Didim'e yatırımları olacak. Bununla birlikte Didim'de turizmin daha iyi noktalara geleceğine inanıyorum." dedi.

"KAMU BİNALARI İÇİN KOMPLEKS PROJESİ"

Didim'deki kamu hastaneleriyle ilgili bir çalışmanın olduğunu belirten Yönden "Kamu binalarını bir komplek içerisinde yapma projemiz var. Biliyorsunuz İlçe Milli Eğitim, Müftülük, Milli Emlak gibi dairelerin yer sorunu var. Bu konuyu ilgili vekillere ilettik. Ayrıca Devlet hastanesinin yeni bina durumu söz konusu; hepsi için Ankara'da ziyaretlerde bulunacağız. Gelecek yıl bu konuda adımların atılacağını düşünüyorum." dedi.

Didim'e cezaevi yapılması konusuyla ilgili herkesin görüşünün net olduğunu ve karşı çıkıldığını kaydeden Yönden AK Parti İlçe başkanlığı koordinesinde AK Partili vekillerle Adalet Bakanlığına ziyaret edilmesi konusunun görüşüleceğini ifade etti.

Toplantısının sonundan Kaymakam Yönden, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan 16 projeye katkı sunan Milli Eğitim Müdürü Emrah Turgut ile öğretmenlere Kaymakam Yönden tarafından teşekkür belgesi verildi ve ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.

Kaymakam Yönden, Didim’deki Çalışmaları Anlattı

Kaymakam Yönden, Didim’deki Çalışmaları Anlattı

Kaymakam Yönden, Didim’deki Çalışmaları Anlattı

Kaymakam Yönden, Didim’deki Çalışmaları Anlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim