• BIST 9079.97
  • Altın 2308.987
  • Dolar 32.315
  • Euro 35.0532
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Kaymakam Yılmaz’dan Okullara Ziyaret

Kaymakam Yılmaz’dan Okullara Ziyaret
Van'ın Gürpınar Kaymakamı Metin Yılmaz, TEOG sınavı öncesinde okulları ziyaret etti.

Van'ın Gürpınar Kaymakamı Metin Yılmaz, TEOG sınavı öncesinde okulları ziyaret etti.

Gürpınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tunç ve şube müdürleri ile birlikte ilçedeki okulları ziyaret eden Kaymakam Yılmaz; Işıkpınar, Üçgen, Ongün ve Savacık ortaokuları ile Gürpınar BİST Kız YİBO'da TEOG sınavı öncesinde çalışmaları yerinde inceledi. Ziyaretleri sırasında TEOG sınavının ilçenin en önemli hedeflerinden biri olduğunu belirten Kaymakam Yılmaz, merkezi ortak sınavlarda elde edilen sonuçların geliştirilmesi gerektiği konusunda okul idarecileri ve öğretmenlere uyarılarda bulundu. TEOG sınavına çok az bir zamanın kaldığını hatırlatan Yılmaz, "Van, Türkiye genelinde akademik başarı anlamında son sıralarda yer alıyor. İlçemizde bu durumdan ister istemez etkileniyor. Ancak bilindiği gibi Gürpınar, geçtiğimiz sene il genelinde son derece mühim bir sonuç elde etti. Bu yıl ilk dönemde herkes elinden geleni yaptı. Ancak 2'inci TEOG sınavına çok daha iyi hazırlanarak, ilçe olarak zirvedeki yerimizi almalıyız. Bu süreçte hem öğretmenlerimizin hem öğrencilerimizin hem de velilerimizin özveri göstermesi gerekir" dedi.

Öğretmenlerden veli ziyaretlerini arttırmalarını ve velileri okula çekmelerini isteyen Kaymakam Yılmaz, "Öğrencilerimizi ve velilerimizi daha yakından tanıyın. Başarı bu şekilde daha kolay elde edilecektir. Öğrencilerimizi sadece akademik alanda değil; sportif, sanatsal ve kültürel alanlarda da yetiştirmeliyiz. Onları hayata en verimli şekilde hazırlamalı, yarınlarımızı bugünden sağlam bir şekilde oluşturmalıyız" ifadelerini kullandı.

Konuşmalarında "Değerler Eğitimi'nin önemine de vurgu yapan Yılmaz, "Gürpınar'daki eğitim vizyonumuzun temel hedefi, milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirmektir. Bu yüzden öğretmenlerimizin "Değerler Eğitimi'ne özellikle ilköğretim seviyesinde son derece hassasiyet göstermesi gerekir" şeklinde konuştu.

TEOG ile ilgili okullarda yapılan çalışmalarla yakından ilgilenen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tunç ise, "2'inci TEOG sınavına az bir zaman kaldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu sınavları son derece önemsiyoruz. Öğrencilerimizin başarısı için hep birlikte var gücümüzle çalışmalı ve hedefimize ulaşmalıyız" dedi.

Ziyaret, öğrencilerle sohbet edilmesi ile sona erdi.

Kaymakam Yılmaz’dan Okullara Ziyaret

Kaymakam Yılmaz’dan Okullara Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim