• BIST 9548.09
  • Altın 2494.635
  • Dolar 32.51
  • Euro 34.55
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Kaymakam Tanrıseven Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Kaymakam Tanrıseven Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, yeni turizm sezonu öncesi medya mensupları ile öğretmenevinde öğle yemeğinde bir araya geldi.

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, yeni turizm sezonu öncesi medya mensupları ile öğretmenevinde öğle yemeğinde bir araya geldi.

Yeni turizm sezonu öncesi Alanya'da faaliyet gösteren medya kuruluşlarının sahipleri ve üst düzey yöneticileri ile bir araya gelmek istediğini belirten Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya'nın yükselen değerlerini ve turizmini medyanın desteği ile daha iyi bir noktaya getirmek istediklerini ifade etti.

"KARAMSAR OLMAYA GEREK YOK"

15 gün önce programı planladıklarını dile getiren Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, "Basına şu günlerde önemli görevler düşüyor. Gündemimiz yeni turizm sezonu. Bu süreçte Alanya'ya doğru haberler ile tanıtalım. Alanya'nmız güvenli bir kenttir. Geçen hafta Antalya'da Sayın Valimiz Muammer Türker'in başkanlığında yapılan toplantıda, Antalya'nın ne kadar güvenli bir turizm bölgesi olduğuna dikkat çekildi. Alanya da 2015 yılına baktığımızda olay sayısında önceki seneye göre gözle görünür şekilde düşüşler olduğu göründü. Kaymakamlığımız öncülüğünde Alanya'daki Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları ile hep birlikte yeni turizm sezonu için çalışmalar yapıyoruz. Karamsar olmaya gerek yok" dedi.

"ALANYASPOR'A SÜPER LİG YOLUNDA DESTEK VERELİM"

Multigroup Alanyaspor'a destek olunmasını isteyen Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, takımın Süper Lig'e doğru gittiğini belirtti. Tanrıseven "Takımımıza Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu çok büyük destek veriyor. Kaymakamlık olarak bizler de çalışıyoruz. Bu noktada basınımızdan ve kentin bütün dinamiklerinden destek istiyoruz. Bugün birçok vilayetin bile takımı birinci ligde ve Süper Lig'de yer almıyor. Hep birlikte çalışmamız gerekiyor. Taraftarımıza da bu konuda büyük görevler düşüyor ayrıca stadyumu doldurmamız gerekir. Takımımıza parasal destekler de olması gerek. Alanyaspor Süper Lig'e çıktığı takdirde şehir olarak da Süper Lig'e çıkacağız. Süper Lig demek kentin daha fazla ekonomisinin canlanması demektir. Herkesi takıma destek olmaya çağırıyorum. Ayağımıza gelen fırsatı tepmeyelim. Alanyaspor'un Süper Lig'e çıkması Alanya'nın kış sezonunda da hareketlenmesine katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

"ALANYA'YI ÜNİVERSİTE KENTİ YAPALIM"

Alanya'da biri Devlet Üniversitesi olan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, diğeri Vakıf Üniversitesi olan Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi olduğunu söyleyen Kaymakam Tanrıseven, "Alanya'yı üniversite kenti yapalım demiştik. Bu konuda Dışişleri Bakanımızın da büyük gayretleri oldu. Sayın Bakanımızın çalışmaları ve parlamentomuzun kabulü ile geçtiğimiz yıl Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nin açılması sağlandı. Bir diğeri ise Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi. Buna da büyük önem vermeliyiz ve var gücümüzle desteklemeliyiz. Alanya'nın üniversite kenti olması için tüm gücümüzle çalışmalıyız. İki Üniversitemize de yeni Fakülteler açılması için çalışmalar devam ediyor. Üniversiteler Alanya'nın gelişmesine çok büyük katkı sağlayacak. Okumak için Alanya'ya gelen öğrenciler de şehrin kış hareketliliğine katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

"GEREK YURTİÇİNDE GEREK ULUSLARARASI ALANDA TURİZMDEN PAYINI ALACAKTIR"

Alanya'ya gelen misafirlerin ve yerleşik yabancıların sorunlarını çözmek için çalıştıklarını söyleyen Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven konuşmasını şöyle tamamladı:

"Alanya'ya Göç İdaresi Alanya Grup Başkanlığı'nı açtık. Göç İdaresi'nin müstakil bir şube olması için çalışıyoruz. Göç İdaresi Alanya Grup Başkanlığı'nın da daha çok personelle hizmet vermesi için uğraşacağız. Yerleşik yabacıların rahatı ve mutluluğu için yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarıyla çalışmalar yürütüyoruz. İnanıyorum ki, önümüzdeki günler aydınlık olacak. Alanya gerek yutiçinde, gerek uluslararası alanda turizmde hak ettiği payı alacaktır."

Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim de yaptığı konuşmada gazetecilerin sorunlarını dile getirerek sağlıklı bir bilgi akışının doğru habercilik açısından önemli olduğunu belirtti. AGC Başkanı Mehmet Ali Dim, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'e teşekkür etti.

Kaymakam Tanrıseven Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Kaymakam Tanrıseven Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim