• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Kaymakam Sezgin Ve Başkan Akkaya Engelsiz Parkı Gezdi

Kaymakam Sezgin Ve Başkan Akkaya Engelsiz Parkı Gezdi
Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından Selçuklu Anadolu Lisesi yanındaki eskiden mezbelelik bir halde bulunan alana yapılan ve yakında hizmete açılacak...

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından Selçuklu Anadolu Lisesi yanındaki eskiden mezbelelik bir halde bulunan alana yapılan ve yakında hizmete açılacak olan "Engelsiz Park" Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin ve Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya tarafından gezildi.

Kaymakam Sezgin ve Başkan Akkaya'nın gezisine Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel ile Fen İşleri Müdürü Mehmet Tunçez'de eşlik etti.

Yapımı tamamlanan Engelsiz Park içerisinde, 1 adet bin metrekare inşaat alanlı bina ve 3 bin 172,5 metrekare peyzaj düzenlemesi mevcut. Bina, bodrum ve zemin kattan oluşurken, bodrum katta, spor salonu, cep sineması, erkek, bayan duş ve wc, sığınak ve kazan dairesi, zemin katta ise, atölyeler, oyun odası, bilgisayar odası, kafeterya, kütüphane, erkek ve bayan wc bulunuyor. Peyzaj düzenlemesinde engelsiz spor alanı, oyun alanı, hobi bahçesi, çay bahçesi bulunan parkı çok beğendiğini söyleyen İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin, "Belediyemizin yaptığı bu park sayesinde engelli kardeşlerimiz için engelsiz bir yaşam sağlanacak. Özellikle kapalı alandaki atölyeler faaliyete geçtiğinde engelli kardeşlerimiz hem bu atölyelerde kurs alacaklar hem de aldıkları kurslar sonucu atölyelerdeki ürettikleri ürünlerle gelir sağlayacaklar. Engelsiz Park, kütüphanesi, sineması, eğitim salonu, bilgisayar salonu gibi alanlarıyla engelli vatandaşlarımızın her türlü eğitim ihtiyacı ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak kapasitede. Ayrıca meslek edindirmeye ve istihdama dönük çalışmalarıyla da gerçekten önemli bir proje. Ben bu fikri ortaya atan, bu projeyi gerçekleştiren Belediye Başkanımız ve ekibine teşekkürlerimi sunuyor ve tebrik ediyorum. İnşallah engelli kardeşlerimiz kısa zaman sonra bu güzel ortamda zamanlarını geçirecekler" dedi.

Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya'da yaptığı açıklamada Engelsiz Park'ın 3 Aralık Engelliler Günü'ne yetiştirilmesi için çok çaba sarf ettiklerini ancak o tarihte müteahhitten parkı yeni teslim aldıklarını belirterek, "Şu anda içinin teşrifatını yaptırıyoruz. İnşallah Engelsiz Parkı'mızı Mayıs ayındaki Engelliler Haftası'na tamamen bitirerek yetiştirmiş olacağız ve o haftamızı engelli vatandaşlarımızla birlikte burada kutlayacağız. Ülkemizde bütün engeller kaldırılmaya başladı. Bizler engelli kardeşlerimizle beraber yeni Türkiye'yi oluşturmayı hedefliyoruz. Buraya yaptığımız Engelsiz Parkı'mız sayesinde engelli vatandaşlarımız her türlü kültürel faaliyetlerini yapabilecekleri gibi aynı zamanda çeşitli yürüyüş ve spor imkanları yapabilecekleri bir parka kavuşmuş olacaklar" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim