• BIST 9693.46
  • Altın 2513.441
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7723
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Kaymakam Öz’den Şehitler Günü Mesajı

Kaymakam Öz’den Şehitler Günü Mesajı
Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101'inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101'inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Kaymakam Öz mesajında şunları kaydetti; "Türk vatanını işgal ederek Türk milletini yok etme emellerini taşıyan dönemin en güçlü devletlerine karşı, büyük Türk Milleti'nin eşsiz bir mücadele ile vermiş olduğu var olma savaşı ve bu savaş sonrasında kazandığımız zaferin 101. yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlayan Çanakkale Zaferi, bizim tarihimizin önemli savaşlarından biri olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, bir ulusun, bir coğrafyayı nasıl vatan yaptığının, yüce milletimizin sahip olduğu ve özünde var olan kahramanlık duygularının bir ifadesidir. Ecdadımızın bin bir zorluk ve yoklukla, çağın en gelişmiş devletleri karşısında verdiği bu varoluş kavgası, bir milletin uyanıp şahlanmasının tetikleyicisi olmuştur.

18 Mart'ta Çanakkale'de kutsal değerleri uğruna, tüm olumsuzluklara karşı inanılmaz bir şekilde canı pahasına çarpışan Türk milleti, kara ve deniz savaşlarında düşman kuvvetlerine "Çanakkale Geçilmez" dedirterek, hür ve müstakil yaşama kararlılığını dünyaya ilan edip, vatan ve bayrağına sahip çıkmıştır.

Tarihte eşine az rastlanır çok uluslu bir güce kanları ve canları pahasına dur diyen ve tüm dünyaya" ÇANAKKALE GEÇİLMEZ "dedirten büyük Türk milleti ve onun bağrından çıkan kahraman Türk silahlı kuvvetleri, dün Çanakkale'de olduğu gibi, bugün de, Çanakkale muharebelerini kazandıran yüksek ruha sahip olarak, ülkesine ve milletine yönelik her türlü tehdit ve tecavüzü bertaraf edebilecek güç ve kararlılıktadır.

Bu inançla, Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim