• BIST 9695.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Kaymakam Masatlı: "Erken Evlilik Çocukların Çocukluğunu Elinden Alıyor"

Kaymakam Masatlı: "Erken Evlilik Çocukların Çocukluğunu Elinden Alıyor"
Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı, "Evlilik mi Evcilik mi" adlı proje ile erken evliliklerin önüne geçmeyi hedefliyor.

Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı, "Evlilik mi Evcilik mi" adlı proje ile erken evliliklerin önüne geçmeyi hedefliyor. Proje ile erken evlilik yapan çocukların sosyal ve ruhsal sıkıntılarının ortadan kaldırılması, erken evliliğin önlenerek çocukların okumaya yönlendirilmesi, ayrıca dezavantajlı kız çocuklarının gerek sosyal hayatta gerek iş hayatında tüm zorluk ve sıkıntıların üstesinden gelmek için ihtiyaç duydukları gücün kendilerinde olduğunun farkına varmalarının ve büyük bir özgüvene sahip olmalarının sağlanması amaçlanıyor.

Mustafakemalpaşa Kaymakamı Mustafa Masatlı, erken evliliklerin, çocukların çocukluklarını ellerinden aldığını belirterek "derin fiziksel ve psikolojik hasara sebep olmaktadır. Öncelikle çocukları henüz hazır olmadıkları ev içi rollere itmekte, eğitim, gelişim ve sosyal birçok fırsattan feragat etmelerine neden olmaktadır. Evlendirilen çocuklar, aile ve arkadaşlarından kopmakta, toplumsal aktivitelerden uzaklaşmakta, evde sömürüye, her türlü şiddet, istismar ve yoksulluğa açık hale gelmektedir. Bir diğer taraftan erken evlilikler, erken ve sık doğumları beraberinde getirmektedir" dedi.

Fiziksel gelişimini henüz tamamlamamış kız çocuklarının hamileliklerinin, kalıcı fiziksel ve ruhsal hasar ve anne-çocuk ölümleri gibi riskleri artırdığını anlatan Masatlı, sözlerine şöyle devam etti: "Bu sebeple evliliğin bir evcilik oyunu olmadığını öğretmek öncelikli hedefimizdir. Bu projemiz ile ilçemizde özellikle Roman vatandaşlarımızın ergenlik çağındaki çocukların ailelerinin ve öğretmenlerinin erken evlilikle ilgili bilgilenmesini sağlayarak farkındalık oluşturmak, ilçemizde yapılacak çalışmalarla erken evlilik oranını en aza indirmek, gençlerimizin daha farklı gelecek hayalleri kurmalarının sağlanması, sağlıklı toplum için öncelikle sağlıklı ailelerin kurulmasına destek olmak, ilçemizde bulunan kız çocuklarımızın kendilerini toplumun bir bireyi olarak kabul etmeleri, özgüvenlerini tekrar kazanmalarını sağlamak, İlçemizde bulunan kız çocuklarımızın sosyal hayatın içerisinde kendilerini aktif birer birey olarak fark etmelerine yönelik olarak sosyal, kültürel ve eğitimle ilgili çalışmaların yapılması, bilgimiz dışında erken yaşta çocuk sahibi olan anne ve çocukların bedensel ve ruhsal gelişimlerini sağlamaya çalışmaktayız."

Masatlı, bu hedefi sürdürülebilir bir şekilde gerçekleştirebilmek için İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Devlet Hastanesi ve İlçe Müftülüğü ile işbirliği yapıldığını söyledi.

Kaymakamlık koordinasyonunda, eğitici filimler izletilecek, sosyal hizmet uzmanı ve rehberlik ve psikolojik danışman tarafından eğitici söyleşiler yapılacak, camiler ve dini kurslarda evlilikle ilgili bilgi verilecek, emniyet müdürlüğünce akşamları kahvehanelerde erkeklere, bayanlara bayan emniyet mensuplarınca okullarda eğitim verilecek, Sosyal Hizmet Uzmanı ve Rehberlik ve Psikolojik Danışman tarafından ergenlik, erken evlilik ve aile içi iletişimle alakalı ailelere ve çocuklara okullarda eğitici eğitim verilecek. Evlilik anlaşmaları ve düğün merasimleri yakından takip edilecek. Tüm kurumlarca çalışma yakından takip edilecek.

Kaymakam Masatlı: "Erken Evlilik Çocukların Çocukluğunu Elinden Alıyor"

Kaymakam Masatlı: "Erken Evlilik Çocukların Çocukluğunu Elinden Alıyor"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim