• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C

Kaymakam Günlü: Bu sezon müşteri memnuniyetini en üst noktada tutmamız gerekir

Kaymakam Günlü: Bu sezon müşteri memnuniyetini en üst noktada tutmamız gerekir
Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, bu sezon, turist ağırlamada konaklamadan, esnafına, servis elamanından taksicisine kadar hassasiyetin en üst seviyede tutulması...

Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, bu sezon, turist ağırlamada konaklamadan, esnafına, servis elamanından taksicisine kadar hassasiyetin en üst seviyede tutulması gerektiğini söyledi.

Günlü, makamında turizm sezonu ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Önümüzdeki günlerde yapılacak olan Ukrayna, Azerbaycan ve Kazakistan turizm fuarları sonrası Manavgat'taki turizm sektörü temsilcileriyle bir araya gelerek 2016 turizm sezonu ile ilgili geniş çaplı değerlendirme yapacaklarını açıklayan Günlü, turizmdeki daralmanın haziran ayı başında kendini toplayacağını umduklarını kaydetti. Turizmin olmazsa olmazını müşteri memnuniyetinin oluşturduğunu belirten Günlü, bu noktada turizmle iştigal eden herkesin turist ağırlamada ki özen ve hassasiyeti göstermesi gerektiğinin altını çizdi.

Bu sezonun diğer sezonlara göre çok farklı olduğunu dile getiren Günlü, "Bu sezonun ana önceliği müşteri memnuniyetinin en üst düzeyde olmasıdır. Bu hususta hediyelik eşya satıcısından esnafına, esnafından taksi şoförüne, taksi şoföründen turist taşıyan dolmuşlara, servis elamanından tezgahtarına ve otelde konaklamada müşteri memnuniyeti yüzde 100 olmalı. Turisti rahatsız edecek tüm unsurlardan kaçınılmalı. Bu noktada turistlere tekstil ürünleri satan esnafımız satış yaptıkları ürünlere güvenli alışveriş için mutlaka etiket fiyatını yazmalı. Turizme zarar veren hanutçulukla sonuna kadar mücadele edilmeli. " diye konuştu.

Bu sene bölgede diğer yıllara göre rezervasyon, konaklama süresi, alışveriş yapma ve turizm gelirlerinde düşmenin olabileceğini ifade eden Günlü, turizmdeki kısa süreli durgunluğu haziran ayında aşarak sezonu az bir kayıpla kapatmayı hedeflediklerini söyledi. Bölgeye gelen turistlerin müşteri memnuniyetinin önemli olduğuna dikkat çeken Günlü, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Müşteri memnuniyeti çok önemli diyoruz. Bölgemize bir defa gelen turistle, hiç gelmeyen turistin değerlendirmeleri çok farklı. Biz misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlarsak başka turistlerin bölgemize gelmesinde en büyük referans oluyorlar. Tatil yaptığı yerden memnun ayrılan her turist o destinasyonun en iyi tanıtıcısıdır. Gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlamamız gerekir." Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim